L’Ajuntament de Blanes rebaixa de 195 a 170 euros el preu mensual de les guarderies municipals

El proper curs escolar les famílies que portin els seus fills a una de les tres guarderies municipals veuran com el preu que es pagarà a partir d’ara s’ha rebaixat en relació a l’anterior anualitat. Més concretament, l’Ajuntament de Blanes ha aprovat que la quota mensual que s’aplicarà passi a ser de 170 euros al mes, 25 euros menys que en els darrers anys.

El servei d’escolarització de les escoles bressol va patir fa set anys un fort augment de preu, a causa de les retallades en educació que va haver de fer la Generalitat. Això va obligar un bon nombre d’ajuntaments catalans a haver apujar les taxes en major o menor mesura per poder seguir oferint aquest servei. El govern català va haver de retallar un 52% del pressupost destinat a les llars d’infants públiques, i per tant la diferència la van haver d’assumir les administracions locals i les famílies. En canvi, no va aplicar retallades a la propaganda favorable al procés independentista.

La decisió de fer més assequibles les quotes l’ha pres l’Ajuntament de Blanes després de comprovar que la rebaixa del preu és possible, sense que aquest canvi afecti la qualitat del servei que es dóna a les guarderies de Ca la Guidó, La Plantera i Can Borell. Tant l’alcalde, Àngel Canosa, com la regidora d’Educació,

Tres escoles bressol municipals i 147 plaçes

Les llars d’infants municipals compten amb una oferta educativa d’un total de 147 places, de les quals només en queden 39 de vacants. La resta ja estan ocupades de cara al curs 2019-2020. A l’Escola Bressol de Can Borell és on s’ofereixen un major nombre de places, amb un total de 61. D’aquest nombre, 8 places són per a nadons, 13 places per a Infantil 1, i sengles 20 places per a dues línies d’Infantil 2.

A Ca la Guidó hi ha un total de 33 places: 13 places a Infantil 1, i 20 places a Infantil 2. Del total de 33 places, en queden 19 de vacants. Per últim, l’Escola Bressol de La Plantera ofereix 53 places: 13 a Infantil 1, i sengles 20 places per a dues línies d’Infantil 2. En aquest cas, és el centre on queden menys places vacants, amb un total de 4.