La 77a Travessia Popular del Port de Blanes modifica el recorregut

La 77a Travessia Popular del Port de Blanes, que tindrà lloc el proper diumenge 4 d’agost, ha modificat el recorregut, que ara passarà a ser circular enlloc de lineal com ha estat durant més de tres quarts de segle: travessant la badia d’una punta a l’altre.

Ara, els participants faran la sortida i arribada al mateix lloc, a la platja del centre, a l’alçada del Banc dels Músics del Passeig de Mar. Igual que en totes les anteriors edicions, la distància serà de 900 metres d’allargada, tot i que en aquest cas els nedadors i nedadores faran un circuit circular. Aquesta distància està pensada perquè tothom qui vulgui fer-la pugui completar la Travessia Popular del Port.

Justament aquest component de ser popular l’ha fet sobreviure durant tants anys. A banda dels qui són esportistes amateurs, majoritàriament hi participen grups de famílies, amics o bé aficionats a aquest esport que neden plegats aprofitant per fer esport alhora que passen una bona estona, en el què ha esdevingut una tradició.

Motius que han provocat el canvi de recorregut

L’Ajuntament de Blanes ha fet aquesta modificació principalment per dotar la prova d’una major seguretat pels participants. La configuració de la bocana del port ha canviat els darrers anys amb les obres de la zona portuària que s’hi van fer. Això ha provocat que tant l’accés de la bocana com la platja del costat del port on es feia l’arribada hagin quedat petits, dificultant que hi hagi prou espai per a tothom.

D’altra banda, l’augment de participants dels darrers anys ha provocat un increment de persones que s’hi apleguen per arribar abans que els altres i passar per la línia d’arribada. A més a més, els darrers anys s’ha incorporat un xip crono per a cadascun dels participants, però cal travessar la meta perquè s’activi. Al haver-hi tanta gent per travessar l’arribada, hi ha aglomeracions d’impacients nedadors i nedadores que volen saber quin temps han fet.

El recinte central de l’organització de la travessia estarà situat al Passeig Pau Casals, al costat del Banc dels Músics on hi ha el Monument al Sardanista. Aquí s’hi podran fer les inscripcions presencials a primera hora del matí si no s’arriba al límit d’inscrits, també es farà la recollida dels kits de participació, així com el servei per guardar la roba i les motxilles. Finalment, quan acabi la prova, s’oferirà el tradicional piscolabis i es farà el lliurament de premis.

El kit de participació, a banda del xip crono i el casquet de bany, també inclou una calcomania amb el número de dorsal que cal posar al braç dret: per a la validació del temps del cronòmetre es mirarà aquest costat. A l’hora de plantejar-se el canvi de recorregut, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb l’ajuda del Club Triatló Blanes, que ha dissenyat el nou circuit.

També s’ha comptat amb el suport del Club de Vela Blanes i The Sup Paradise, especialistes en aquest tipus d’activitats. McDonalds col·labora aportant els sucs de taronja que se servirà en el piscolabis, i Freskibo donarà un val per un lot de productes frescos als 13 guardonats de la prova