Bona acollida a la primera edició de la Fira del Disc de Blanes

Ajuntament de Blanes

El barri de La Plantera va acollir diumenge passat la 1a Fira del Disc de Blanes, que es va allotjar a l’Avinguda Catalunya entre les 9 de matí i les 18 hores. En aquesta primera edició han participat una vintena de parades. A més de vinils s’hi podien trobar CDs, DVDs, pòsters i material relacionat amb el món de la música i el cinema.

L’organitzador de la fira és Marco Martín, que prové de l’Associació Musical Rock on the Rocks de Calella, organitzadora del Calella Rock Fest. En aquest festival -que aquest 2019 arribarà ja a la 7a edició-, també s’hi organitza una fira similar a la què s’ha muntat a Blanes. Segons Marco Martín, la idea d’exportar-ho a Blanes se li va acudir després de veure la bona acollida que té aquí la jornada mensual del mercat de segona mà La Ganga. Va ser així com es va posar en contacte amb l’Associació de Veïns de La Plantera i els va proposar la idea, que aviat va ser molt ben acceptada.

La previsió és continuar organitzant la fira en properes edicions, amb una periodicitat anual, igual que es fa a Calella. La Fira del Disc de Blanes ha comptat amb la participació d’empreses especialitzades, però també de particulars que podien muntar la seva parada de manera gratuïta. Tots i totes han col·laborat perquè aquesta primera edició hagi arribat a bon port: uns ocupant-se de la coordinació, i d’altres del disseny, impressió i distribució dels cartells anunciant l’activitat.

Entre els col·laboradors, s’hi comptava la botiga blanenca de col·leccionisme Cara B. També han donat suport l’Associació Kedem? i l’Escola de Música Moderna L’Aula. Aquestes dues darreres entitats es van encarregar d’organitzar els concerts en directe que es van estar oferint al llarg de tota la vetllada, des de les 9 del matí fins les 6 de la tarda. Dalt l’escenari alçat al recinte firal van actuar Món, Quim Zaldo, Mona Lisa, Sin Enchufe i Jams.