La Generalitat desmenteix que un grup de menors estrangers no acompanyats hagi causat alderulls a Calella

Captura de pantalla Twitter

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies desmenteix que dissabte es produís cap batalla campal ni que cap jove estranger no acompanyat (MENA) que viu al centre d’emergència de Calella intervingués en cap baralla amb els veïns de la localitat la tarda nit del dissabte 22 de juny, com s’ha difós per xarxes socials i també han fet alguns mitjans de comunicació.

Dissabte a la tarda, en el moment de fer el trasllat cap a d’altres centres del territori de tres joves, un d’ells va requerir d’atenció mèdica. En aquell moment es va activar el Servei d’Emergències Mèdiques i els Mossos d’Esquadra per ajudar a fer la contenció del jove. La primera ambulància no era medicalitzada, per tant, es va haver d’esperar l’arribada d’una segona ambulància.

Mentrestant, un grup de veïns es va concentrar a les portes del centre i van llençar crits en contra dels joves i de la presència del centre.

Durant aquesta setmana ja havien circulat per les xarxes socials altres informacions sobre incidents provocats per aquests nois, fins i tot delictes greus, que han generat alarma social entre els veïns, però que són absolutament falses. 

Justament dissabte la DGAIA estava realitzant el trasllat dels tres nois que havien protagonitzat algun episodi d’incivisme, per tal de donar-los l’atenció necessària fora de la localitat.

El diumenge 23 de juny al migdia es va presentar una denuncia pel pressumpte robatori d’un mòbil en relació a aquests fets.

El Departament treballa i està en contacte permanent amb l’Ajuntament de Calella per anar resolent totes les qüestions que sorgeixen i agraeix la seva predisposició per mediar, acollir al municipi els joves del centre -que, recordem, són menors d’edat- i buscar solucions que contribueixin a no estigmatitzar-los.

Comunicat de les forces polítiques de l’Ajuntament de Calella

Reunits el diumenge 23 de juny al matí a l’Ajuntament l’alcaldessa de la ciutat i els grups municipals de Junts per Calella, ERC, Calella en Comú, PSC, CUP i Cs amb la voluntat d’analitzar els fets esdevinguts a la tarda-nit del dissabte, hem acordat manifestar:

Recordar que hi ha molts professionals treballant-t’hi i demanem al conjunt de la ciutadania seny i empatia amb uns nois que són menors d’edat i que estan començant a socialitzar-se a la nostra ciutat.

Agrair a la gran majoria de la ciutadania la seva comprensió i solidaritat.

Anunciem un grup de coordinació que diàriament emetrà un informe de com ha anat la jornada, format per la cooperativa sense afany de lucre especialitzada en la infància i adolescència EDUVIC, agents socials, policia de proximitat, mossos, professionals que els acompanyen diàriament dia i nit i representació veïnal.

Creiem que el factor de la mediació és una bona eina per intentar pal·liar els neguits i les inquietuds de la ciutadania. Com a veïns i veïnes de Calella volem col·laborar en què aquests nois puguin integrar-se i viure a la nostra ciutat en la millor de les condicions, afavorint la convivència i el civisme, buscant exemples com el de Canet on persones i entitats s’han compromès amb l’acompanyament i amb l’acollida d’aquests nois.

El govern municipal i el conjunt de les forces polítiques es comprometen a mantenir el contacte i fer totes les reunions que s’escaiguin per tal de garantir que tots anem en la mateixa direcció que no és un altra que conservar la convivència i la cohesió social.