Blanes en Comú – Podem lamenta que s’esvaeixi la possibilitat d’un tripartit d’esquerres

Obre la porta a un possible govern en minoria

Blanes en Comú – POdem

L’assemblea local de Blanes en Comú-Podem es va reunir ahir a la nit per tal de valorar la situació actual de les negociacions per a conformar un nou govern al consistori blanenc.

A les eleccions del 26M, que va guanyar ERC per un estret marge, es va produir un triple empat a 5 regidors entre els ‘comuns’, ERC i PSC; deixant a Junts Per Blanes i Ciutadans amb 3 regidors cadascun.

Des de l’inici del procés de negociació, els comuns han deixat palesa la seva preferència per un govern format per un tripartit progressista, que sumaria 15 dels 21 regidors. Segons Jordi Urgell, cap de llista dels comuns, “mai abans les forces progressistes havíem tingut una majoria tant amplia a Blanes. És una gran oportunitat per a tenir un govern fort i estable, que faci les polítiques socials d’esquerres que Blanes necessita”.

Tot i això, i tal com van explicar els membres de la comissió negociadora a l’assemblea, aquest tripartit sembla estar ben lluny a hores d’ara. Dimecres, a la primera reunió a tres bandes, ERC va manifestar que no entrava als seus plans l’opció del tripartit i que apostava per un govern només amb Blanes en Comú-Podem. Segons Jordi Urgell, “respectem la decisió d’ERC, però a ningú se l’hi escapa que qualsevol combinació amb només dues forces farà que el nou govern estigui en minoria i necessiti un vot d’una de les dretes nacionalistes. Això pot condicionar molt quines polítiques es fan. Amb un pacte a tres tindríem un govern progressista amb majoria suficient per no dependre de cap dreta”.

Blanes en Comú – Podem

L’assemblea dels comuns blanencs es va reafirmar a la seva opinió de què la millor via és el tripartit, però va decidir continuar les negociacions tant amb ERC com amb PSC per a un possible govern de 10 regidors. En aquest sentit, ERC i Blanes en Comú-Podem tenen avançat un preacord per tal de deixar els assumptes d’àmbit supramunicipal fora de l’acció de govern, en cas d’arribar a un acord per a governar plegats. Aquest acord va ser una petició inicial de BEC-P, que vol evitar que qüestions de caràcter nacional o estatal puguin generar desavinences al govern municipal.

Urgell va afirmar que “prendrem la decisió final pensant únicament en el millor per a Blanes, en quin projecte de poble tenim i quin programa podem tirar endavant. No mirarem més enllà de l’eix social”. Per últim, Urgell va deixar clar que “continuarem negociant amb les forces progressistes, i només amb les forces progressistes. La porta per a un tripartit la tindrem oberta fins a l’últim minut, però hem de ser realistes i continuar avançant”.