Més de 27.500 persones podran votar aquest diumenge a Blanes en les eleccions municipals

Arxiu Blanesaldia.com

En aquestes Eleccions Municipals i al Parlament Europeu que tindran lloc el proper diumenge 26 de maig estan cridats a participar un total de 27.570 persones, que configuren l’actual cens de votants. Les persones que vulguin exercir el seu dret ho hauran de fer repartits en un total de 40 meses allotjades en 19 col·legis electorals diferents, situades d’arreu del territori blanenc.

A tall de xifres, val a dir que sumant les 10 candidatures que es presenten a les Eleccions Municipals i les 32 que ho fan a les del Parlament Europeu, la xifra del total de paperetes que s’han repartit als col·legis electorals de Blanes aquests dies és astronòmica. Des dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Blanes, que s’encarreguen de gestionar els comicis en nom de la Junta Electoral, s’han hagut de distribuir un total de 1.200.000 paperetes.

19 col·legis electorals amb 40 meses de votació

La gran majoria de seus electorals estan emplaçades en centres educatius o locals socials d’associacions de veïns. D’aquesta manera, diumenge es podrà votar als col·legis Mossèn Joan Batlle (Ca la Guidó), Napoleó Soliva (La Plantera), Quatre Vents, Santa Maria i a l’Institut S’Agulla, així com als locals veïnals de la Carretera de Lloret-La Pedrera, Mas Borinot, Mas Cremat, Mas Enlaire, Mas Florit, Raval, Valldolig, i Els Pins.

Les sis seus restants corresponen a sengles equipaments culturals. Hi ha la Casa de la Cultura, la Casa Saladrigas, la Sala d’Exposicions Maria Luisa García-Tornel, el Centre Cultural ‘Els Padrets’, la Biblioteca Comarcal i l’Associació Andalusa d’Ardaleños. Del total de 40 seus, les que compten amb un major nombre de meses són l’Institut S’Agulla i el Col·legi Napoleó Soliva, totes dues amb 4 meses cadascuna.

L’horari per anar a votar, com és habitual, començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins les 8 del vespre, quan tancaran les seus electorals.