Jugadors, aficionats i equip tècnic celebren l’ascens del CD Blanes a Segona Catalana

Emulant aquella frase que fa dècades que es venia repetint entre l’afició d’un conegudíssim equip de futbol, ‘Aquest any, sí !!’. En aquest cas els qui han exclamat aquesta dita han estat jugadors, equip tècnics i aficionats del Club Deportiu Blanes, ja que el seu primer equip en competició s’ha proclamat campió del grup 16 de Tercera Catalana matemàticament quan faltaven tres jornades per finalitzar la lliga 2018-2019.

Ho van aconseguir l’anterior cap de setmana al camp del Malgrat, a qui van derrotar per 0-3, per això la tarda-vespre d’aquest passat dissabte es va festejar amb motiu del següent partit que jugaven a casa.

Això significa que el CD Blanes ha pujat a Segona Catalana després d’una temporada en què ha guanyat gairebé tots els partits disputats fins al moment: 25 en 32 jornades.

Celebració de l’ascens de categoria en proclamar-se campions

La part més vibrant de la celebració va arribar a quarts de 8 del vespre, amb la rua que va sortir des de la Ciutat Esportiva Blanes fins el centre de la vila, amb un autocar descobert. Jugadors i equip tècnic van fer un recorregut per diversos carrers d’arreu del municipi amb la lògica alegria d’haver assolit un repte.

La celebració, però, havia començar a quarts de 5 de la tarda, al camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes, poc abans que comencés el partit de lliga. Els seus contrincants, l’equip de la UE Calonge, els van fer un passadís d’honor que el CD Blanes va recórrer acompanyat dels jugadors base, ornats amb banderes del club. Tot seguit, jugadors, equip tècnic, els nens de l’escoleta i del futbol base van posar per una fotografia de família per immortalitzar el moment, que significa l’ascens

Jugarà la Copa Catalunya Amateur

Al haver-se proclamat campió, el Club Deportiu Blanes té dret a jugar la Copa Catalunya Amateur corresponent a la temporada 2019-2020, on participaran els equips campions de grups de Segona, Tercera i Quarta Catalana quan finalitzi la temporada 2018-2019. Les eliminatòries es jugaran, sempre que sigui possible, en el camp de l’equip d’inferior categoria, i en el cas que siguin equips de la mateixa categoria, el camp s’escollirà per sorteig.

El CD Blanes iniciarà la seva participació d’aquí a tres setmanes, el 2 de juny en tercera ronda a la espera de rival.

En aquest sentit, val a dir que el club blanenc ja té experiència en aquesta competició, i la més grata va ser haver aconseguir la Copa Generalitat l’any 1990. Val a dir que precisament va ser ahir dissabte quan l’equip blanenc va aconseguir una altra fita prou assenyalada: arribar a marcar 100 gols en aquesta temporada.

Fotos: Ajuntament de Blanes