L’Ajuntament de Blanes treu la pancarta que demana la llibertat dels polítics presos

Ajuntament de Blanes

Finalment, la pancarta que demanava la llibertat del polítics independentistes amb el lema ‘Llibertat Presos Polítics’ des de finals del 2017, ha deixat d’estar penjada a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes.

En aquesta ocasió el rètol ha sortit de la façana del consistori per ordre de l’alcalde, Mario Ros, arran d’un informe emès pel secretari de l’Ajuntament.

Ahir l’alcalde ja va informar els grups polítics municipals, que van recolzar la decisió pels motius exposats pel secretari. En el seu informe, el secretari conclou que s’ha de despenjar la pancarta després de recordar que, des que es van convocar les eleccions generals pel 28 d’abril, les Juntes Electorals s’estan pronunciant en relació a preservar la neutralitat de les administracions públiques durant aquests períodes.

A conseqüència d’aquests pronunciaments, s’han cursat les corresponents obligacions perquè es retiri de les façanes dels ens públics «qualsevol element que comprometi dita neutralitat». El secretari de l’Ajuntament també fa referència al pronunciament efectuat pel Síndic de Greuges de Catalunya en relació a la neutralitat que han de preservar els ajuntaments durant els períodes electorals.

Per últim, respecte el fet que la pancarta es va penjar a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes en compliment d’un acord plenari aprovat per majoria, l’informe també conclou que els pronunciaments de les Juntes Electorals recolzen que no són acords vinculants. En aquest sentit, s’especifica que els alcaldes «no estan vinculats pels acords plenaris, atès que el dret a la llibertat d’expressió es configura constitucionalment com un dret individual que no és predicable per les administracions públiques».