La llista d’ERC Blanes per a les eleccions municipals està formada per 15 militants i 16 independents

La mitjana d’edad de la candidatura és de 44 anys

Un equip format per 31 dones i homes es va presentar ahir en un acte públic com la llista electoral que acompanyarà l’Àngel Canosa com a alcaldable de Blanes per a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

Ja fa mesos que ERC de Blanes es prepara amb una proposta programàtica que serveixi de revulsiu a Blanes, un programa que suposi el canvi necessari. De fet, Àngel Canosa ja va ser proclamat candidat a l’alcaldia de Blanes el mes d’abril del 2018, aviat farà un any. Un temps que el partit i el seu equip de campanya, seguint els objectius que ell mateix fixava per a la llista que ha d’aspirar a governar la ciutat.

Per això, els responsables d’ERC Blanes s’han dedicat durant els últims mesos a entrevistar i parlar amb desenes de blanencs i blanenques que consideraven idònies per a aquest propòsit.

Àngel Canosa, ahir durant la presentació de la candidatura

Finalment, ahir a les 12h a la plaça d’Espanya, es va presentar aquesta llista al públic que va ser aprovada en assemblea oberta el proppassat mes de febrer. A partir d’ara la candidatura es defineix con la #llistadelcanvi.

Es tracta d’un grup humà format per 15 militants del partit i 16 independents, la qual cosa suposa que es tracta d’una llista oberta a la participació de la ciutadania i que es vol, sobretot, formada per persones capaces d’encapçalar un projecte d’esquerres, feminista, independentista i republicà pensat per a la nostra Vila. Una llista cremallera en què que homes i dones alternen les poscions: una aposta evident a favor que la dona i l’home tinguin els mateixos drets i les mateixes obligacions.

La mitjana d’edat de la llista és de 44 anys, amb la qual cosa es demostra que l’experiència i la solvència demostrada i la joventut amb formació més que sobrada ha de ser el punt de partida per impulsar polítiques potents en estímul econòmic, formació a la ciutadania, plans d’acció culturals, en un pla de mobilitat compromès amb el desplaçament eficient i democràtic a Blanes, un equip capaç d’afrontar la necessitat de gestionar econòmicament l’administració local de forma rigorosa, amb l’objectiu de fer desaparèixer el deute i alhora de no rebaixar la inversió necessària per a les politiques socials que seran l’eix principal.

Imatge de la presentació de la candidatura d’ERC Blanes

Són operaris de Nylstar, professors, advocades i advocats, caps de servei, caps de recursos, comerciants, petits empresaris, emprenedors, metges, hosteleres, jubilats i jubilades d’àmbits professionals plurals, estudiants… una llista transversal en tot i disposada a tot per canviar Blanes.

Àngel Canosa, un cop presentada la llista, ha volgut destacar que es tracta d’un grup de persones que es comprometen amb Blanes, perquè l’estimen i els ha demanat que obrin els cors i les orelles per escoltar la gent sempre.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Teresa Jordà

Un govern municipal, que aspira a presidir com alcalde, que serà compromès, però que no tindrà compromisos més enllà dels que suposin el contracte públic que representen les eleccions.

A l’acte també van participar la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el número dos d’ERC per les Comarques Gironines a les eleccions del Congreso de los Diputados, Joan Margall. Tots dos han reivindicat la valentia que suposa fer el pas per fer política municipal i com és d’imprescindible que hi hagi gent que assumeixi el repte.

Fotos: ERC Blanes