anuncio_erc

El subdelegat del govern visita Blanes per tractar diverses millores al litoral blanenc

Avui al migdia s’ha fet una reunió de treball a Blanes per tractar diversos projectes de millora al litoral de la població, endegades per l’administració de l’Estat. El subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon, ha encapçalat la trobada juntament amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pepa Celaya, el ponent d’activitats per delegació, Salvador Tordera i diversos tècnics tant municipals com estatals.

La visita s’ha fet per conèixer sobre el terreny tres projectes que l’Ajuntament ha proposat a la Delegació del Govern i tècnics del Departament de Costes. Un dels més esperats és l’enllaç del camí de ronda de Blanes des de Cala Bona fins a Lloret de Mar, actualment barrat en el tram final per una tanca. El març de l’any passat es va obrir l’accés del primer tram, que connecta Cala Bona en direcció nord, recuperant un passeig arran de mar que havia estat tancat durant 11 anys.

Conscient que un dels principals atractius de Blanes és la seva façana marítima, i per afegit el camí de ronda, l’Ajuntament fa temps que treballa en la seva recuperació, perquè és el tram on la bellesa rocosa de la Costa Brava es mostra amb més força. La intenció del consistori era continuar comptant amb la complicitat del Servei Provincial de Costes a Girona i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i Medi Ambient per recuperar l’altra tram del camí de ronda en sentit nord, però el canvi de Govern va paralitzar-ho tot.

Adequació del final del camí de ronda de Cala Bona

Durant la visita sobre el terreny d’avui, tècnics i polítics han destacat la idoneïtat de donar continuïtat al camí de ronda, que inclou racons tan atractius com ara un túnel i un pont sobre el penya-segat. Per adequar el tram nord que manca del recorregut que hi havia hagut temps enrere, només faria falta netejar i desbrossar, així com instal·lar baranes de seguretat com les ja existents al primer tram.

El sector on es vol actuar té uns 100 metres de llargària i, a banda del sanejament, també faria falta instal·lar una malla protectora per evitar esllavissades, la formació d’una escala per enllaçar amb el camí existent a Cala S’Aguia, i reparar diversos desperfectes. L’obra, que en un principi s’havia de fer a rengló seguit del primer tram enllestit, ja compta amb un projecte redactat perquè es pugui dur a terme.

Arranjaments en dos trams de la platja del centre de Blanes

Abans de finalitzar el recorregut pel camí de ronda, la comitiva ha encetat la seva visita a Blanes anant a la riera que hi ha al costat de la platja de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya. Aquí l’Ajuntament de Blanes proposa que es construeixi un mur de protecció a la banda esquerra de la sortida de riera per evitar el què sol passar coincidint majoritàriament quan hi ha temporals de mar molt forts: el taponament de la sortida que dóna al mar.

La platja de la badia de Blanes, al centre de la vila, presenta una distribució irregular de sorres. Pel costat del port hi ha una excessiva acumulació, afavorida pel nou espigó de la bocana, mentre que a la resta no n’hi ha tanta. D’altra banda, la rocalla que hi ha al centre perjudica el moviment de sorres i, alhora, genera perills a la zona de bany. Tanmateix, la sortida de la riera està protegida per un mur en el seu marge dret, però en canvi no hi ha cap mena de protecció a l’altre costat, al marge esquerra.

La proposta del consistori és desplaçar la rocalla que hi ha a l’escullera del centre de la badia fins al marge esquerra de la sortida de la riera formant un mur que eviti el taponament de la riera amb la sorra de la platja.

Quan passa això, l’Ajuntament de Blanes ha de destinar-hi recursos econòmics per destapar-la cada vegada que s’espera un temporal de pluja intens perquè, del contrari, pot arribar a provocar inundacions de baixos al municipi. El projecte compta amb un pressupost de prop de 50.000 €, i significaria un termini d’execució molt breu, d’un mes de duració.

D’altra banda, l’altra projecte que s’ha plantejat dur a terme és la instal·lació d’una barana d’uns 200 metres de llargària a la franja del Passeig de Mar on la seva alçada respecte la platja colindant pot significar un perill de caiguda. El què es vol aconseguir és dotar de major protecció aquest tram del vial, situat en la seva confluència amb el Carrer Ample, donant continuïtat a la ja existent en aquest mateix indret.

Fotos: Ajuntament de Blanes