Lliurament dels premis literaris per a joves Bolleré de Blanes

Guanyadors i finalistes dels Premis Bolleré / Ajuntament de Blanes

La sala d’actes de la Biblioteca de Blanes va allotjar ahir el lliurament dels premis de la desena edició del Concurs de Relats Breus escrits per Joves, Bolleré. Convocats i organitzats per l’Ajuntament de Blanes, l’acte ha significat el tret de sortida de la celebració que es farà al llarg de tota la jornada d’avui dijous amb motiu del cinquè aniversari de la inauguració de la Biblioteca Jove.

El Concurs de Relats Breus Bolleré està estructurat en dues categories guardonades amb dos premis en metàl·lic cadascuna. En relació a la darrera edició, el 10è Concurs Literari ha multiplicat per cinc el nombre de participants, amb un total de 46 treballs presentats: 28 treballs en la categoria ‘B’, per a joves de 12 a 16 anys d’edat; i 18 originals en la categoria ‘A’, per a joves de 17 a 25 anys.

En la categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi dotat amb 500 euros ha estat pel treball titulat Jerry Porter i el misteri de la carta perduda. L’inquietant relat, a cavall entre l’humor negre i la crua realitat, és obra d’Eloy Martínez Simon, de 20 anys i veí de Vilassar de Mar. En aquesta mateixa categoria, s’ha triat com a finalista Reykjavík, escrit per Xavier Lluís Chavarria, de 25 anys, nascut a Tortosa i veí de Barcelona, que rebrà 150 euros com a premi.

Per la seva banda, en la categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys el primer premi dotat amb 200 euros ha estat per a l’emotiva descripció del dolorós periple d’una dona migrant que fuig cap a Europa a la recerca d’un futur millor, com han fet milions de refugiats. Presentada amb el títol Perdre-ho tot, l’autor és Martina Ribas Bonaterra, de 14 anys i veïna de Girona.

La narració finalista d’aquesta mateixa categoria, que ha rebut 50 euros de premi, es titula L’enllustradora, la seva autora és Teresa Ferrer de Noguera, té 14 anys i viu a Tarragona. El lliurament de premis l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de Norma Pujol, directora general de Joventut; Elena Redó, cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, i Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal, el departament del consistori blanenc que s’ha encarregat de l’organització del certamen literari.

Igualment han participat en l’acte membres del jurat que s’ha encarregat de la tasca de destriar els guanyadors i finalistes. A banda de l’alcalde i la directora de la biblioteca, també n’han format part Joan Adell, escriptor blanenc guanyador de diversos premis; Gemma Massó, professora de l’Oficina de Català de Blanes; i Eva Palau, cap de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes. Per la seva banda, Anna Rosa Bou, de la Biblioteca Comarcal de Blanes, ha actuat com a secretària del jurat i s’ha encarregat de tots els aspectes logístics.