anuncio_erc

La Coral Infantil Sa Carbonera porta 21 anys ambientant els nadals de Blanes

Blanes és una de les ciutats que pot ventar-se de comptar amb una nodrida cantera de grups i formacions musicals. N’hi ha que actuen al llarg de tot l’any, però d’altres en canvi només ho fan coincidint amb determinades èpoques de l’any. És el cas de la Coral dels Petits de Sa Carbonera, que restringeix els seus concerts pels volts del Nadal.

Enguany han actuat al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes, on les joveníssimes veus d’aquests petits cantors han contribuït a què els Nadals a la vila comptin amb aquest ingredient entre nostàlgic i festiu que tenen les nadales. Als adults els transporta a d’altres temps remots, perduts en la memòria de la pròpia infantesa, i als més petits els anima a cantar i seguir la música amb alegria.

És aquell ingredient que entendreix al més adust, i que aporta un element afegit per compartir la màgia del Nadal. Com és habitual cada vegada que aquesta mainada té una cita musical, el recinte on han cantat nadales s’ha omplert de gom a gom de públic per no perdre’s l’ocasió. L’exclusivitat nadalenca de les seves cantades imposa que la seva indumentària també sigui la més adient per a la ocasió.

Van vestits amb les característiques barretines i samarres com les que llueixen les figuretes dels pastors dels no menys nadalencs pessebres, i per això aquests joveníssims cantaires fan reviure l’esperit nadalenc a petits i grans. Formada per una cinquantena de nens i nenes que tenen entre 3 i 12 anys d’edat, es va crear fa 21 anys sota direcció d’Albert Ponsdomènech, i actualment la dirigeix Elisenda Planella.

Enguany ha estat la cinquena edició consecutiva en què la Biblioteca Comarcal de Blanes ha allotjat la tradicional Cantada de Nadales, congregant una gran quantitat de públic al vestíbul. Al llarg de la sessió, els cantaires han ofert cançons tradicionals catalanes com El petit vailet, El desembre congelat, o Les Dotze van tocant, fins a populars anglosaxones com White Christmas i Jingle Bells, i d’altres molt actuals com Nadal sense tu.

Fotos: Ajuntament de Blanes