La vergonya de la ‘Piscina de Blanes’

Àngel Canosa

Per si no en teníem prou amb les mentides dels governs que ens han fet arribar fins aquí, la d’ahir encara la fa més grossa.

En veure la nota de premsa que el servei de comunicació de l’Ajuntament va fer arribar a tots els mitjans i la repercussió que aquella notícia manipulada i malintencionada ha generat, incloent la seva inclusió a d’altres mitjans, no podem fer com si res.

Un altre cop han sortit, els de sempre, a fer-se la foto i prometre una piscina… (Ep! Espavila que s’acosten les municipals i hem de tirar de llibret de promeses!).

Com poden dir que a la darrera junta de Portaveus es va parlar d’això? MENTIDA. MEN-TI-DA!

Com poden dir que ens han demanant el suport a una esmena socialista als pressupostos de la Generalitat 2019? MENTIDA. MEN-TI-DA!

Com poden dir que la Generalitat s’ha compromès a finançar la meitat o més d’un projecte? MENTIDA. MEN-TI-DA… I tants cops com calgui dir-ho: mentida.

Com poden dir que presentaran una esmena als pressupostos? Que els pensen votar a favor, els del PSC, els pressupostos? Si no ho fan, podrem dir que tot el que no voti a favor els pressupostos de la Generalitat per l’any 2019 votarà en contra de la piscina de Blanes?

Van mirar d’amagar la notícia real: que s’ha fet realitat el pagament de 16.000.000 d’euros a què ens han portat les seves mentides enfilades amb més mentides.

Ni acord de finançament, ni projectes, ni esmenes al pressupost, ni junta de portaveus, ni suport parlamentari. TOT MENTIDES.

No fa encara un mes vaig poder tenir una conversa amb l’alcalde Mario Ros, (aquest nom que tan s’anomena a les notes de premsa) on ell mateix reconeixia que ell és mes d’amagar que de dir mentides, i en aquell moment vaig pensar que possiblement era veritat. Ara ho dubto, ara crec allò que diuen que explica dels grups de l’oposició quan no estem al davant, o que diu coses a la redactora de les notes de premsa que fan que sigui una professional de la comunicació enganyada: una ciutadana enganyada més… o que, en definitiva, l’alcalde menteix tant com calla.

Això sí, el que cal mencionar és la PISCINA DE BLANES, aquesta notícia el que sí que ens ha de servir és per obrir aquest debat. La seva ubicació, finançament, sostenibilitat, aprofitament pels blanencs, etc.

I un cop ho tinguem clar ens haurem de trobar i decidir quin és el moment.

De veritat ens volem gastar allò que no tenim i fer passar aquesta prioritat pel davant d’altres? La veritat. Mirem el poble, de veritat el primer ha de ser la piscina? Potser que primer parlem d’habitatge, de veïns que ara només són expedients de serveis socials, de formació, d’ocupació… EN PARLEM?

En part, el canvi que cal a Blanes passa per definir prioritats i per assumir el cost polític de dir la veritat sempre. Inexcusablement.

Àngel Canosa
Candidat Erc Blanes