Intervinguts a Blanes 100 quilos d’anxoves que es venien sense cap tipus de garantia

Agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona, juntament amb efectius de la Direcció General de Pesca, van denunciar el 23 de novembre a Blanes dues persones de 47 i 56 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Pineda de Mar, per una infracció greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes 2/2010.

La tarda del dia 23 de novembre, agents de la URMA i inspectors de Pesca van realitzar un control de venda de peix fora el recinte de la llotja de Blanes per detectar productes pesquers que no havien estat venuts a la llotja i que no tenien cap tipus de document.

Durant aquest control els agents van aturar un vehicle que al maleter portava 100,85 kg d’anxova sense cap document que acredités la seva procedència. A més, el transport no garantia les mesures adequades per a la conservació del producte.

En el control també es van localitzar bàscules i bosses de plàstic que eren utilitzades per vendre el peix al detall a la població sense cap garantia.

Aquestes infraccions estan tipificades com a greus a la Llei de pesca i accions marítimes i poden suposar multes que oscil·len entre els 301 i els 60.000 euros.

L’acta de denúncia ha estat tramesa als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.