El ple de l’Ajuntament de Blanes recolza una llei d’Unidos Podemos sobre transsexualitat

El ple municipal de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals una moció per la despatologització de la transsexualitat. Més concretament, s’ha donat suport a la proposta de llei transsexual presentada per Unidos Podemos al Congrés dels Diputats de Madrid.

El grup parlamentari confederal ha presentat una proposta de llei sobre la protecció jurídica de les persones trans i el dret a la lliure determinació de la identitat sexual i expressió de gènere. La moció l’han presentat a la sessió plenària d’avui ICV-EUiA i Batega per Blanes, i l’ha defensat la regidora Marian Anguita.

Tot i que el congrés ja està tramitant una llei LGTBI similar a la que ja hi ha vigent a Catalunya, els partits proposants entenen que cal que n’hi hagi una d’específica, ja que les diverses normatives existents no regulen necessitats específiques del col·lectiu. Una mostra d’aquestes mancances són per exemple les morts d’adolescents per suïcidi o les agressions que pateixen les persones transsexuals.

Cronològicament, un dels primers temes de la sessió que ha suscitat més interès ha estat el segon, on es donava compte d’una sentència desfavorable al consistori, relacionada amb el manteniment de les terrasses públiques cedides en ús. Ja entrats a l’ordre del dia, l’aprovació del text refós del Pla de Millora Urbana d’ordenació a una zona situada entre Els Pins i La Plantera s’ha aprovat per 13 vots a favor (PSC, PDeCAT, ERC, C’s i PP) i 7 en contra (ICV-EUiA, Batega i CUP).

La declaració de compatibilitat demanada per un treballador municipal s’ha aprovat unànimement sense debat. Tot seguit les quatre multes contra els amos de gossos per l’incompliment de l’Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Control d’Animals s’han aprovat per unanimitat, unificades en un sol punt.

A la part de control, una altra moció presentada per ICV-EUiA i Batega per ampliar el parc de lloguer públic no s’ha aprovat, ja que els 10 vots a favor dels proposants sumats als d’ERC i la CUP no han estat suficients davant els 11 vots en contra de la resta de grups. Val a dir que una hora abans que comencés la sessió plenària diversos membres de la PAH i la PAHC s’han concentrat amb pancartes i xiulets davant l’Ajuntament defensant el dret a l’habitatge. Bona part dels manifestants també han assistit posteriorment a la sessió plenària.

Fotos: Ajuntament de Blanes