ICV-EUiA i Batega per Blanes, decebuts per la gestió de l’equip de govern i l’alcalde Mario Ros

Regidors i regidores d’ICV-EUiA i Batega er Blanes / Blanesaldia.com

Els grups municipals ICV-EUiA i Batega per Blanes han manifestat la seva decepció per la gestió que ha fet l’equip de govern del PSC, en temes com els problemes d’ordre públic que generen els clients de locals d’oci als barris d’Els Pins i la Plantera i les darreres notícies sobre NORA, l’empresa que fa la neteja al municipi.

El 13 de març,  en Junta de Portaveus, amb la presència del cap de la Policia Local, els grups de l’oposició van demanar a l’alcalde Mario Ros, que convoques una reunió per tractar els problemes que afecten el veïnatge dels barris de Els Pins i La Plantera, provocats pels usuaris dels locals d’oci, amb resultats de vandalisme, sorolls, baralles i brutícia. En la mateixa ICV-EUiA i Batega sol·liciten a l’alcalde els informes de policia local i Mossos d’Esquadra per una altra reunió en la que demanen la presència d’un advocat especialitzat en aquests assumptes, per tal de trobar solucions i regular la convivència en la zona, ja que aquests no són provocats per una discoteca només, sinó per una sèrie d’establiments instal·lats en l’entorn.

Segons declaracions dels portaveus d’ICV-EUIA i Batega per Blanes, «aquesta reunió no es realitza, ja que no s’aconsegueix comptar amb l’especialista per proposar una estratègica a llarg termini. Per sorpresa, el 3 d’octubre l’alcalde, sense cap comunicació als grups de l’oposició es llença a la piscina amb un decret en el qual redueix l’horari de tancament de la discoteca en dues hores».

Els dos grups municipals entenen que és aquesta una mesura poc escaient. D’una part ja s’ha acabat l’època estiuenca, que és quan hi ha més problemes, i per l’altre es genera un altre problema, ja que des de les 4, hora de tancament de la discoteca, fins a les 6, que és quan surt el primer tren des de Blanes, aquelles persones d’altres poblacions rondaran pels carrers creant molèsties, cosa que potser tindria un efecte dissuasiu si tots els establiments d’oci nocturn tanquessin a la mateixa hora.

Posteriorment a aquest decret, les associacions de veïns de Els Pins i La Plantera van convocar una assemblea, en la que és va demanar la presència de l’alcalde Mario Ros, per presentar-li les seves queixes i demanar solucions efectives i contundents, a la que van assistir també ICV-EUiA i Batega, per escoltar les queixes dels seus conciutadans i poder així comptar amb un ventall de vivències en matèria de convivència que permeti adoptar mesures eficients per erradicar la greu problemàtica de seguretat ciutadana.

Manca d’informació sobre Nora

Seguint amb el gairebé habitual tarannà de no oferir a tots els grups municipals la informació sobre temes de gran transcendència per a Blanes, el diumenge 14 tots dos grups polítics van tenir coneixement que la societat que gestiona la neteja, Nora, integrada pel Consell Comarcal, Ferrovial i l’Ajuntament de Blanes pot canviar la seva estructura, ja que Ferrovial sembla vol abandonar la mateixa.

Aquesta informació arriba per una nota de premsa emesa per ERC de Blanes, sense que abans l’equip de govern ni el seu alcalde, ho hagin comunicat a cap membre de l‘oposició. Per ICV-EUiA i Batega «més greu encara és que fins al dilluns 15 a les 12,59 es convoqui a tot el plenari municipal per a una reunió el dijous 18 a les 18 h, per tractar el tema de Nora, sense cap altre informació, reduint-se aquesta a una nota de premsa publicada al web de l’Ajuntament a sobre les 18 h».

És desconcertant i decebedor constatar que, com fruit d’un govern dèbil, amb només 4 regidors per gestionar totes les àrees de l’Ajuntament, es menysté a la resta de grups municipals amb temes tan transcendents com aquests. 

ICV-EUiA i Batega creuen que «és el moment de plantejar-se la gestió al 100% pública de l’empresa de neteja, però per fer-ho cal fer un seriós estudi que implica temes econòmics, legals i estatutaris complexos i esperen que l’equip de govern no prengui de forma unilateral decisions poc meditades i que aquestes siguin acordades per tots els grups municipals». És l’hora que es transmeti tota la informació necessària amb claredat i que aquesta arribi amb el temps necessari per estudiar-la i que es faci l’exercici de transparència i participació ciutadana informant a la població.