La Policia Local de Blanes incorpora sis nous agents

Ajuntament de Blanes

Avui han pres possessió de les seves places sis nous agents de la Policia Local de Blanes. Els nous policies han guanyat les seves places a través d’un concurs-oposició. Inicialment es van presentar per accedir a les proves un total de 191 homes i dones, dels quals alguns va van ser descartats perquè no reunien les condicions per passar a les proves de selecció.

L’acte de presa de possessió ha tingut lloc al despatx d’Alcaldia i l’ha encapçalat el batlle de la ciutat, Mario Ros, acompanyat de l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i el secretari de la corporació, Joan Solà. L’alcalde els ha donat la benvinguda i els ha recordat que la seva tasca consistirà, sobretot, en donar servei al ciutadà.

Les sis noves incorporacions cobreixen les places que havien quedat vacants arran de sengles baixes causades per jubilacions. Dos dels nous agents ja han fet el Curs de Formació Bàsica per a Policies que s’imparteix a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Per aquest motiu, a partir del proper 3 de setembre començaran el seu període de pràctiques durant sis mesos al cos municipal.

Per la seva banda, els quatre agents restants hauran de complimentar aquest mateix curs, que precisament començaran a fer dilluns vinent també. Aquesta formació, que dura 9 mesos, capacita les i els alumnes a integrar-se als cossos de policia de Catalunya -tant Policies Locals com Mossos d’Esquadra- per exercir les funcions bàsiques, entès com a servei públic i amb un concepte ampli de seguretat, reforçant també la transmissió de valors.

Durant els nou mesos en què estaran assistint al curs, la intenció és que cobreixen aquestes places a la Policia Local de Blanes quatre dels agents interins actualment en servei.

La Policía Local està formada per 74 agents i comandaments, comptant les sis noves incorporacions.

Queda pendent preparar una nova convocatòria que servirà per cobrir noves baixes que produiran durant els propers mesos per jubilació.

Després que ha finalitzat l’acte d’avui al matí a l’edifici consistorial, l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes ha acompanyat els sis nous agents a la prefectura perquè coneguessin el què aviat serà el seu habitual lloc de treball. Tanmateix, també se’ls ha donat diverses instruccions de caràcter més pràctic.