L’escriptor blanenc Joan Adell publica ‘El Carrer’ a l’editorial Gregal

L’editorial Gregal ha publicat una nova obra del farmacèutic i escriptor blanenc Joan Adell, de 80 anys.

La novel·la es titula El Carrer i tracta d’un químic jubilat de 70 anys, resident a Munic, que decideix passar un dia camejant pel carrer on va néixer. Per la seva ment van desfilant personatges i vivències des de la infantesa, en plena dictadura franquista, fins als primers anys de la transició.

El pare del protagonista, advocat laboralista, va ser processat per col·laboració amb els maquis i condemnat a tres anys de presó.

La família, menys nguda per la gent del poble, es traslladà a Barcelona, però la gran ciutat no va ser més acollidora que el poble que havien deixat enrere. Ja en la transició democrà ca, el germà gran, també advocat laboralista, viu amb entusiasme els esdeveniments polítics, mentre que ell, en Miquel, s’ho mira amb escepticisme.

És ja des de Munic, on treballa en una multinacional química, que decideix viatjar als seus orígens i acaba passant un dia sencer al carrer de la seva infància, una jornada de rememoració personal.

L’obra té 166 pàgines, la coberta és rústica amb solapes i el preu de venda del llibre és de 16 euros. La novel·la El Carrer es podrà trobar a les libreries a partir de la propera setmana.

Joan Adell

Joan Adell Álvarez estudia el batxillerat amb els Maristes de Mataró i cursa les carreres de Farmàcia i Medicina a la Universitat de Barcelona. Al llarg d’aquells anys, escriu sense treva, però guarda els seus escrits dins d’un calaix. Navegant per internet, l’any 2004 descobreix la pàgina relatsencatala.cat, on en menys de cinc anys publica més de 170 treballs. Allò representa la seva particular sortida de l’armari i, animat per companys i amics, comença a enviar obres als certàmens literaris. Van arribant els premis i algunes edicions, un reconeixement de la seva tasca i un incentiu per continuar escrivint.

Els premis més importants que ha guanyat són: Rei en Jaume (2006), Víctor Móra (2007), Artesa de Segre (2007 i 2016), Artur Simó (2008), Ciutat de Sant Adrià (2008), finalista Premi Ramon Llull (2010), finalista Premi Gregal (2016), Premi de Poesia Miquel Peris Segarra (2006), Premi de Poesia Jaume Bru i Vidal (2011), Premi AUGG dels Jocs Florals de la Tardor (2006, 2011 i 2014), Flor Natural dels Jocs Florals de Calella (2009 i 2014).