El ple de Blanes aprova el Reglament dels Parcs d’Esbarjo Caní i avança la creació d’un espai a la platja

Blanesaldia.com

El ple d’agost de l’Ajuntament de Blanes celebrat ahir ha aprovat per unanimitat el Reglament de Funcionament dels Parcs d’Esbarjo Caní de Blanes. Durant el debat d’aquesta qüestió la regidora de Medi Ambient, Pepa Celaya, ha avançat la voluntat de l’Ajuntament de crear un espai a la platja de Blanes perquè també el puguin gaudir els gossos. 

El projecte és habilitar una part de la platja i incloure-ho al futur Pla d’Usos perquè la Direcció General de Costes del ministeri ho autoritzi. La idea és que pugui ser realitat de cara a l’any vinent, i està previst que la decisió sobre quina zona de platja s’hi destinarà es prengui amb l’acord de totes les forces polítiques, anàlogament a la redacció de la normativa aprovada al ple municipal. 

De fet, ja es compta amb un parell de propostes respecte quina franja de platja es reservarà per a ús dels gossos, tot i que durant el debat d’aquesta qüestió no s’ha concretat quina podria ser. Per contra, Pepa Celaya sí que ha avançat on s’ubicarà el nou Parc d’Esbarjo Caní, que s’emplaçarà en el Pla Parcial Costa Brava. 

Altres punts debatuts durant el ple municipal del mes d’agost 

Respecte la resta de punts inclosos a l’ordre del dia del ple d’agost, el suport a la candidatura de la Costa Brava coma Reserva d ela Biosfera de la UNESCO finalment ha quedat sobre taula perquè es debati en la propera sessió plenària del mes de setembre. Així ha estat a proposta d’ICV-EUiA, que ha demanat aquest extrem davant la recent creació de la plataforma ‘SOS Costa Brava’, que entén que ha de poder dir-hi la seva. 

Davant aquesta petició, l’alcalde ha posat a votació la proposta que es deixés sobre la taula per debatre el tema en el proper ple, i en aquest sentit s’ha recolzat amb 17 vots d’ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes, la CUP i PP. Per la seva banda, els quatre regidors i regidora del PSC han votat en contra, per això serà en la sessió plenària del setembre quan es tractarà. 

Un altre dels temes debatuts ha estat la modificació de la relació de llocs de treball i diverses millores salarials de la plantilla municipal, que s’ha aprovat amb el recolzament de totes les forces polítiques, llevat de la CUP, que s’ha abstingut. La ratificació de la modificació dels estatuts del Consorci per la Normalització Lingüística, per la seva banda, també ha prosperat per 19 vots a favor, i en aquest cas han estat els dos regidors de Ciutadans els qui s’han abstingut. 

Tres propostes d’acord aprovades en la part de control 

El darrer tram del ple, abans no s’ha arribat a l’apartat de precs i preguntes, l’han centrat tres propostes presentades en la part de control. Les dues primeres les han promogut ICV-EUiA i Batega per Blanes. Una es referia a fer accessible el dret a l’habitatge digne s’ha aprovat amb 10 vots a favor: a banda dels dos grups proposants, també l’ha recolzat la CUP, mentre que els 11 regidors i regidores restants s’han abstingut. 

La segona demanava regular la circulació de patinets elèctrics i altres ginys mecànics, i ha prosperat per unanimitat. En aquest sentit, la tinent d’alcalde de Mobilitat responsable d’aquest tema ha avançat que la Policia Local de Blanes ja està treballant en la redacció d’una ordenança municipal específica que reguli aquest àmbit. 

La tercera moció s’ha aprovat igualment amb el recolzament de les vuit forces polítiques municipals, ja que de fet l’han presentat de manera conjunta totes elles. L’objectiu de la proposta d’acord és vetllar per les bones praxis en la contractació musical i artística, els actes i esdeveniments festius, culturals i lúdics a Blanes. Val a dir que un dels punts d’acord que s’hi recull és incentivar les actuacions de grups amb representació de dones, i es basa en la proposta promoguda pel Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC). 

En l’apartat de precs i preguntes hi ha hagut diversos temes municipals, però també tres qüestions relacionades amb l’actualitat política nacional. Un d’ells ha estat la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics penjada a la façana principal del consistori; l’altra els llaços grocs que van estar lluint diversos components de la Colla Gegantera de Blanes; i finalment el pregó itinerant de l’inici de la Festa Major Petita que també feia referència als presos polítics i exiliats.