La Fira d’Atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d’agost per compensar els dies de pluja

En un principi, les parades de la fira d’atraccions tenien autorització fins aquest passat diumenge dia 29. Ara, després que s’ha acceptat la petició del Gremi de Firaires a l’Ajuntament, s’estarà al Passeig de Mar fins el proper diumenge 5 d’agost.

El Gremi de Firaires va demanar perllongar la seva presència al Passeig de Mar en base als mals resultats econòmics que van tenir el primer cap de setmana de la Festa Major -els dies 21 i 22 de juliol-, a causa de la pluja. Al rebre aquesta petició, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, va fer una consulta personal amb els portaveus de cadascun dels grups polítics municipals que, de manera unànime, van recolzar la proposta.

Una de les qüestions que han valorat tant l’alcalde com els grups municipals ha estat la bona predisposició que va tenir el Gremi de Firaires per col·laborar en l’organització de la Festa Major i del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Inicialment  el festival pirotècnic s’havia de desenvolupar del 23 al 27 de juliol, de dilluns a divendres. Al no coincidir cap nit en dissabte –el dia en què se solen fer els millors resultats econòmics perquè hi ha la major afluència de públic- el Gremi d’Hostaleria va demanar poder reunir-se amb l’Ajuntament per demanar aquest extrem.

Posteriorment, l’alcalde va trobar-se amb els representants del Gremi de Firaires, acordant-se que a més a més d’ingressar l’import en concepte d’ocupació de la via pública amb parades fe Fira pel període inicialment sol·licitat, col·laborarien en la realització d’un altre dia de focs. Ara bé, al donar-se la circumstància que precisament aquell cap de setmana el temps no va acompanyar -fent minvar la presència de públic-, s’ha volgut considerar la petició dels firaires.

Dijous 2 d’agost es farà una nova jornada del “Dia del Nen” al 50%

L’Ajuntament de Blanes ha accedit a què el Gremi de Firaires allargui la seva estada posant també una condició afegida. Es tracta que celebrin una altra jornada del “Dia del Nen”, és a dir: un dia en què els infants paguen el 50% del preu habitual del què costa pujar a les atraccions, excepte a les anomenades ‘casetes’.

Durant les darreres setmanes ja es va celebrar un primer “Dia del Nen”, el 19 de juliol, i ara n’hi haurà un altre: el proper dijous 2 d’agost. A banda d’això, el Gremi de Firaires ingressarà a l’Ajuntament de Blanes l’import dels dies que allargaran la seva estada. És a dir: en aplicació del què estableixen les Ordenances Fiscals vigents, pagaran la corresponent quantitat econòmica segons el nombre d’atraccions i parades que hi hagi.

Val a dir que el passat divendres algunes de les atraccions que hi havia muntades ja van marxar cap a d’altres poblacions on hi ha Festa Major, com ara el popular ‘Tren de la Bruixa’. D’altra banda, avui dilluns ho han fet d’altres parades, entre elles s’hi compta el popular ‘Mesón Pepín’, l’únic lloc de restauració que des de fa anys s’instal·la a la fira del Passeig de Mar.

Fotos: Ajuntament de Blanes