Recollida de residus del fons marí de Sa Palomera de Blanes

Aquesta activitat es va realitzar ahir al matí i ha estat organitzada, per segon any consecutiu, per Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), una organització internacional sense ànim de lucre per a la conservació de la fauna marina.

S’ha fet comptant amb la col·laboració del Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes i el suport del Club d’Escafandrisme Mola Mola de Blanes. Van participar-hi una trentena de persones sumant els membres de Sea Shepherd així com personal del consistori i ciutadania que va actuar voluntàriament ajudant a fer el triatge del material recollit. 

Van haver-hi dos grups d’intervenció, cadascun centrats en dues zones concretes als dos costats de la platja de Sa Palomera. També es va fer la neteja d’una tercera zona submarina, revisada amb un grup mixt, i la immersió dels submarinistes es va allargar una hora i mitja controlada. En aquesta ocasió, se’ls va assistit amb un equip de terra respecte l’entrada i sortida a l’aigua, així com per un caiac que ajudava a transportar els residus fins a la costa. 

En totes tres zones es van estar recollint principalment residus de material pirotècnic, així com deixalles comunes i peces d’higiene domèstica. Per últim, a la tercera zona es van concentrar en la recuperació d’aparells de pesca esportiva. Val a dir que, d’entre tots els bussejadors i bussejadores, destacava la presència de Frederic, un submarinista voluntari de Sea Shepherd que viu a Toulouse (Catalunya Nord), i que participa en totes les neteges del fons marí que es fan. 

Es va recollir una gran quantitat de petites deixalles i material pirotècnic, classificat així: 1 sac de paper i cartró; 2 sacs de plàstic; 1 sac de ferralla; 1 bossa de ploms de pesca i 1 bossa de material pirotècnic. Com sol passar sempre que es fa una neteja del fons marí, també es va recollir un altre tipus de residus com ara una roda de quad, xarxes, tubs de PVC i una planxa de ferro. 

Fotos: Ajuntament de Blanes