La Pirotècnia Hermanos Fernández guanya el Concurs Internacional de Focs de Blanes per tercer any

Membres de la Comissió Tècnica / Ajuntament de Blanes

L’espectacle que va disparar la nit d’aquest passat dimarts 24 de juliol la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia ha estat proclamat guanyador del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava celebrat a Blanes del 21 al 26 de juliol de 2018. La veterana empresa ha assolit el primer premi per tercer any consecutiu. 

El veredicte s’ha emès aquest vespre de divendres, a través de la votació que han efectuat els 8 membres de la Comissió Tècnica i els 45 del Jurat Popular. La Pirotècnia Hermanos Ferrández rebrà 6.000 € pel primer premi, així com dos contractes més en perspectiva. D’una banda, per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina. 
  
El segon premi ha estat per a la Pirotècnica Pyroitaly, que va actuar dos dies abans que els murcians, la nit del diumenge 22 de juliol. El  veredicte ha tingut l’emoció afegida que les dues empreses classificades als primers llocs comptaven amb legions de defensors i defensores, ja que l’espectacularitat dels seus dissenys va convèncer gairebé amb igualtat de condicions a nivell popular. 

En cadascuna de les sis nits, les pirotècnies participants han competit amb dissenys amb un estil propi que les han distingit, fent molt difícil la tria.

Gala a l’estil dels premis internacionals 

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha volgut donar un punt afegit d’espectacle a l’acte del veredicte. Per això, ja al 2017 es va trencar el format de la Sala de Plens on s’havia fet fins llavors. L’acció s’ha traslladat de nou avui divendres al Teatre de Blanes, obert a la participació de tothom qui ha volgut conèixer en viu i en directe la classificació de les pirotècniques. 

Després que s’ha desvetllat el veredicte, el moment culminant de la vetllada, n’ha arribat un altre de prou interessant. L’alcalde i president de la Comissió Tècnica,  Mario Ros, ha trucat des del Teatre de Blanes al responsable de la pirotècnia guanyadora, qui s’ha mostrat lògicament satisfet i content d’haver revalidat el primer premi de manera consecutiva durant tres anys. 

Ajuntament de Blanes

Incorporació d’ingredients artístics a la gala 

La novetat en relació al 2017 ha esta la incorporació de dues actuacions. Una ha estat la peça musical composada ex professo pel jove blanenc Luis Relucio titulada Records, interpretada al piano per ell mateix. L’altra ingredient artístic ja es va poder gaudir dissabte passat al pregó d’inici de festes: una fusió d’un poema d’Alba Saskia, la música del Cant dels Ocells, i la coreografia d’Alba Puigdomènech interpretada per diversos ballarins de l’Escola de Dansa Daina. 

Presentada pel mestre de cerimònies Valentí Hinarejos, la gala ha comptat amb altres ingredients. Començant pel suport d’un dels membres de la Comissió Tècnica, Quique Pérez, qui ha fet expertes aportacions, així com del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, qui ha parlat del Pla de Seguretat i Emergència dels Focs. També hi ha hagut la projecció de diversos vídeos i entrevistes, comptant amb la col·laboració de Jordi Grau, Javi Calvete i Fran Montero en la producció. 

Pirotecnica Hermanos Fernández / Javier Calvete

Lliurament de subvencions a les entitats culturals 

Abans que comencés la gala del veredicte del concurs de focs, l’Ajuntament de Blanes ha volgut aprofitar aquest acte tan emblemàtic per fer un reconeixement a nou entitats de la vila. Es tracta de les subvencions que s’han lliurat a diverses entitats, que en l’edició del 2017 han sumat un import de 25.000 euros. 

L’objectiu de les subvencions és donar suport a les entitats sense ànim de lucre que van realitzar durant l’any passat activitats d’interès públic dins l’àmbit cultural i, en concret, que hagin desenvolupat activitats complementàries de la programació cultural del municipi, la divulgació cultural i la realització d’activitats en el camp de la formació cultural i artística. 

La relació de les 9 entitats que es van acollir a la convocatòria de subvencions per als programes d’activitats culturals durant l’any 2017 són: Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), l’Associació Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, l’Associació d’Amics de Música a l’Esperança, l’Associació Grup Rialles Blanes, l’Associació Andalusa d’Ardaleños i Amics d’Ardales, la Colla Gegantera de Blanes, l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Associació Manaies de Blanes, i l’Associació Recvll.