La Policia Local de Blanes va detectar en un any 223 positius d’alcoholemia i 104 conductors drogats

Ajuntament Blanes

La Junta Local de Seguretat de Blanes es va reunir ahir per fer balanç dels dotze mesos anteriors, així com per tractar els diferents dispositius que es posen en marxa en matèria de seguretat amb motiu de la temporada alta estiuenca. 

Es tracta de mantenir els principals indicadors de seguretat i convivència durant l’estiu, època de màxima afluència turística, quan a Blanes s’arriba a triplicar el seu nombre d’habitants habitual, amb la qual cosa podria estar al voltant dels 120.000 residents. 

La primera part de la Junta de Seguretat va quedar centrada en informar sobre les intervencions policials efectuades durant els darrers 12 mesos, a càrrec de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra a Blanes. Els dos comandaments van coincidir en fer un balanç positiu d’aquest darrer any comparativament amb l’anterior anualitat. 

La Policia Local de Blanes va fer durant el 2017 un total de 10.969 intervencions policials, gairebé un miler més que al 2016, quan se’n van efectuar 10.048. En aquest sentit, el cap del cos de seguretat blanenc va destacar l’augment constant de peticions que se’ls fa arribar per donar suport en els centenars d’activitats que es fan al municipi, sobretot relacionades amb festes i activitats esportives. 

Controls d’alcoholemia: 223 positius en un any

Joan Garcia també va referenciar l’augment experimentat del nombre d’intervencions en controls d’alcoholèmia als conductors de vehicles. Així, al 2017 el total de positius van ser 223, mentre que l’any anterior van ser 160. D’aquest nombre total, l’any passat 92 casos van ser denunciats via penal i 131 per la via administrativa, mentre que al 2016 es van denunciar per les respectives vies un total de 83 via penal i 77 conductors per la via administrativa. D’altra banda, durant l’any 2017 es van realitzar 117 proves de detecció de substàncies psicotròpiques als conductors de vehicles, de les quals van donar positives 104. 

La reunió de treball, celebrada ahir al migdia, la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Mario Ros; el director dels SSTT d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i la tinenta d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya. 

També van intervenir l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia; el cap de l’ABP de la Selva Litoral, David Castro; el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy; el sergent de la Policia Local de Blanes, Rafel Ruiz; el sots-inspector de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Josep Marco; el capità en cap de la Companyia de la Guàrdia Civil de Palamós, Joan Luque Cofí; el comissari en cap del Cos Nacional de Policia amb seu a Lloret, Antoni Sánchez Dalmau; i altres representants policials.