Celebració a Blanes del Dia Internacional de la Dansa

Avui diumenge, 29 d’abril, es commemora el Dia Internacional de la Dansa, una efemèride que a Blanes és especialment significativa, ja que hi conviuen una gran varietat d’entitats i escoles dedicades a aquesta art escènica.

La suma d’esforços dels diversos grups que hi pertanyen va propiciar que la tarda-vespre d’aquest passat dissabte la vila on comença la Costa Brava allotgés la celebració del I Dia Internacional de la Dansa.

Organitzat per l’Esbart Joaquim Ruyra amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el bon temps i les agradables temperatures que van presidir la jornada d’ahir van fer encara més dolça la celebració, ja que es va allotjar a peu de carrer, al Passeig de Mar. Més d’un miler d’espectadors van assistir a l’entretinguda vetllada en dues parts, gaudint en la primera de 26 actuacions que es van anar succeint dalt l’escenari presidit per un gran cartell commemoratiu del 55è aniversari que celebra enguany l’Esbart Joaquim Ruyra.

26 actuacions a càrrec de 8 escoles i entitats

Les 26 actuacions es van estructurar en quatre blocs, presentats per un mestre de cerimònies molt lligat a l’Esbart Joaquim Ruyra, el periodista blanenc i conductor del programa de cultura popular Mans, de Catalunya Ràdio, Quim Rutllant. En el primer bloc van intervenir els grups infantils i juvenils de l’Escola de Dansa Míriam Beltran, així com Eva Piqueras i Tribal Dansamar d’Àuria Dansa. Van interpretar dansa clàssica, tribal fusió, contemporani, jazz i dansa del ventre.

En el segon bloc van actuar els grups mitjà, infantil i cadet de l’Esbart Joaquim Ruyra amb el grup de noies i nois noies mitjans i el grup dels petits de l’Escola de Dansa Daina, amb números de ball tradicional català i jazz. Per la seva banda, el tercer bloc va comptar amb els grups infantil i juvenil de l’Escola de Dansa Esclat, que va ballar jazz i contemporani, amb el grup Siroco de la Casa de Andalucía.

La primera  part de la celebració del Dia Internacional de la Dansa es va tancar amb el quart bloc, que va intercalar actuacions de l’Associació de Dansa Elancé –amb números de ball contemporani i fusió- amb grups de l’Associació Country Blanes. Un cop finalitzades les intervencions d’entitats blanenques, la segona part va quedar centrada en un Taller de Danses amb el grup Els Groullers, que van posar la música a l’aprenentatge de balls de diferents culturs i músiques.

Fotos: Ajuntament de Blanes