Concentració a Blanes en protesta per la sentència que condemna els membres de ‘la Manada’ per abús sexual

Representants polítics municipals i ciutadans i ciutadanes de Blanes van participar en la concentració convocada ahir per diversos partits polítics i col·lectius feministes en protesta per la sentència dictada per l’Audiència de Navarra en el cas de la violació en grup dels cinc integrants de ‘la Manada’.

Se’ls ha condemnat a nou anys de presó com a autors d’un delicte continuat d’abús sexual, però en canvi queden absolts del delicte d’agressió sexual.

Al marge d’aquesta sentència, que ha causat una forta polèmica –i que l’advocat de la víctima ja ha avançat que recorrerà-, ha estat especialment radical el vot particular que ha fet un dels tres magistrats, Ricardo Javier González, que demanava l’absolució de tos els integrants del grup. Immediatament després de conèixer-se la sentència, s’han convocat espontàniament concentracions arreu de l’estat en protesta per la condemna.

La concentració de Blanes s’ha encetat amb un manifest redactat i llegit per la regidora d’ICV-EUiA, Marian Anguita, qui ha recollit el sentiment unànime que ha presidit la protesta: «Amb aquesta sentència queda demostrat que a la Justícia li manca la perspectiva de gènere per avaluar aquestes agressions i reaccionar amb contundència. Denota la visió patriarcal i masclista de la judicatura».

En aquest sentit, també es diu: «Pels jutges no és intimidació suficient que cinc homenots assetgin una noia de 18 anys, i que per aquesta circumstància, ja que argumenten que no queda provat que la noia es resistís el suficient, no pensin que estem davant d’una violació grupal». El manifest continua: «Què pretenen?, que les dones ens deixem matar per resistir-nos? Quan morin dones prendrem consciència de la situació?».

Per això, després de denunciar que els valors democràtics d’igualtat no s’apliquen a les dones, i que no hi ha la consciència que les dones no són la possessió de ningú, es conclou: «Tot plegat és un escarni a les dones, es culpabilitza la víctima, encara que fins i tot els acusats tinguin antecedents d’agressions i violència. Cal dir les coses pel seu nom: No és un abús, és una violació ! NO ÉS NO !!».

Fotos: Ajuntament de Blanes