Celebració de la Diada de Germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes

Al llarg de tot l’any, l’esdeveniment més assenyalat que celebra l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal de la Gent Gran Benet Ribas de Blanes és la Diada de Germanor, que s’ha celebrat avui i que aquest 2018 ha arribat a la 39ena edició.

Fidels a aquesta tradició, avui al matí la celebració s’ha iniciat a la Parròquia Santa Maria, on s’hi ha acollit una Missa Solemne en record dels pensionistes i jubilats difunts. L’acte religiós ha comptat amb la participació dels cants de laCoral Jubilate, que dirigeix la veterana Ma Rosa Vidal. Formada per una trentena de cantaires, han intervingut al llarg de la missa en diversos passatges.

Així, han ofert Jubilate Deu, Senyor sobirà nostre, Jesu Salvator Mundi, Sanctus (Schubert), Al·leluià, Que la pau ens acompanyi, i Canticum Amoris. Per tancar la missa, s’ha interpretat Rosa d’Abril, amb motiu que a finals d’abril se celebra la Verge de Montserrat, però un cop finalitzat l’ofici religiós, la coral ha ofert encara una darrera peça: Ave Maria en el morro, una cançó original del 1953 de Dalva de Oliveira, que posteriorment va popularitzar Semino Rossi.

La jornada festiva de la XXXIX Diada de Germanor s’ha completat amb un Dinar de Germanor que, per segon any consecutiu, s’ha allotjat al Restaurant Mont-Ferrant de Blanes. L’han encapçalat l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Mario Ros i Vidal, i el president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino. També han participat membres de la junta de l’entitat, així com del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal de la Selva.

En aquesta edició ha augmentat el nombre de participants, amb prop de 200 comensals, un increment valorat de manera molt positiva per l’entitat organitzadora.

Un cop acabat l’àpat, la celebració s’ha tancat amb un animat ball amb música en viu. Abans, però, tots els comensals han pogut degustar un ingredient força especial: un doble Pastís Massinicommemoratiu de la 39a Diada de Germanor.

Fotos: Ajuntament de Blanes