Important aument de la participació a Blanes en les eleccions del 21-D: a les 18h havia votat el 66,56%

La jornada de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D s’està vivint a Blanes sense cap incident destacable. A les 9 del matí, quan ha començat la votació, les 40 meses repartides en 19 col·legis electorals arreu del municipi han entrat en funcionament sense cap contratemps a tenir en compte. A Blanes hi ha un cens de 27.240 votants, mentre que al 2015 hi havia 27.329 ciutadans.

A la una del migdia, quan hi ha hagut el primer avanç de participació, a Blanes ha estat del 34’31%, 21 dècimes per sota de la que hi va haver el 2015, quan va ser del 34’52%. El primer avanç de participació del migdia a Blanes també s’ha situat lleugerament per sota de la xifra registrada arreu de Catalunya, ja que ha estat del 34’69%. Però a les 18 hores la participació havia pujat al 66,56% del cens, quan el 2015 va ser del 61,16%. Per tant, la participació havia pujat un 5,4%.

Cua de votants a les portes de l’Escola Mossèn Joan Batlle, al barri de Ca la Guidó, aquest matí / Blanesaldia.com

L’alcalde, Mario Ros, ha anat a votar ben d’hora per poder estar amatent a qualsevol altra circumstància que el requerís al llarg de la intensa jornada d’aquest dijous, ja que a Blanes avui se celebra un esdeveniment nadalenc molt tradicional: la Fira de Sant Tomàs, que compta amb més de 500 anys d’història. Mario Ros ha votat a les 9 del matí al Col·legi Electoral de l’Escola de Quatre Vents.

Una de les qüestions que en algunes seus electorals ha alentit el ritme de les votacions és que, al coincidir amb un dia laborable, hi ha hagut ciutadans que han hagut d’esperar per rebre el justificant conforme han anat a votar. Respecte la temença que en la indumentària d’alguns ciutadans predominés el color groc o portessin posat algun element identitari, s’han donat alguns casos, però cap d’ells ha passat de ser una pura anècdota.