Malgrat de Mar aprova avui el pressupost de 2018, que ascendeix a 20,20 milions d’euros

Ajuntament de Malgrat de Mar

El pressupost de l’Ajuntament de 2018 es debatrà i previsiblement s’aprovarà en el ple que se celebra avui divendres. Ascendeix a 20.208.025 euros, un 1,5% menys que el de l’any anterior. L’alcaldessa Carme Ponsa va explicar al passat dilluns que aquest descens és degut a que el pressupost del 2017 va incloure les contribucions especials de les obres dels carrers Llibertat i Sant Elm. «Si treiem aquesta partida, seria la mateixa quantitat el 2017 que al 2018», ha puntualitzat l’alcaldessa.

El volum de despesa per habitant, segons les darreres dades del padró municipal de 18.602 habitants, se situarà en 1.086 euros, dels quals els contribuents de Malgrat de Mar n’aportaran 728, fet que representa un 67 % del total de la despesa prevista, en front dels 751 euros de l’exercici anterior. La despesa corrent consolidada, que representa el 81% del total del pressupost, ascendeix a la quantitat de 16.355.425,00 euros, que equivalen a 879 euros per habitant. La despesa corrent s’incrementa un 2,6% respecte a les previsions inicials del 2017.

Inversions

Entre les inversions que el govern municipal ha previst per al 2018, que ascendeixen a 2.781.600 euros, destaca l’obertura i urbanització de l’avinguda Mediterrània amb 1.200.000 euros, així com l’equipament polivalent amb 805.000. També es preveu una partida de 180.000 euros per a pressupostos participatius. Altres inversions incloses són diverses accions per aplicar el nou Pla de Mobilitat amb 80.000 euros, entre les quals destaca la creació de camins escolars.

El regidor de Serveis Econòmics, i primer tinent d’alcalde, Ramir Roger (ERC), ha destacat que el projecte de pressupost «prioritza l’atenció a les persones, en especial, a les que més ho necessiten». El regidor de Serveis Econòmics també ha destacat que aquest serà el primer pressupost participatiu i que s’han incrementat les partides destinades a participació ciutadana i a govern obert.

El regidor d’Acció Social, i segon tinent d’alcalde, Jofre Serret (PDeCAT), ha subratllat que la partida econòmica destinada als Serveis Socials i Promoció Social s’incrementarà més enllà del 19% previst inicialment al pressupost global d’atenció a les persones, que és de 4.387.825 euros, ja que a principis d’any es demanen diferents subvencions per prestar aquest tipus de serveis. Jofre Serret també ha destacat algunes actuacions previstes per aquest pressupost com la presentació i implementació d’una nova marca de poble. «Amb voluntat de situar Malgrat en el mapa, Malgrat a la comarca, que pugui adquirir la importància que, com a cinquè municipi del Maresme, té», ha manifestat.

La regidora de la CUP, i tercera tinent d’alcalde, Núria Casajuana, ha destacat que «és un pressupost que allò que pressuposta té una planificació prèvia a darrere. No és un apunt comptable. Tot està pensat i planificat prèviament. Ens vam trobar per a aquest 2017 amb un pressupost que no tenia projectes a darrere», ha precisat».