La Policia Local de Blanes s’adhereix a una campanya de lluita contra el càncer infantil venent escuts solidaris

Fa dos mesos, la Policia Local de Sant Celoni, conjuntament amb la de Caldes de Malavella i Hostalric, van endegar aquesta iniciativa solidària per recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil. La campanya s’anomena #pelsvalents, i consisteix en la venda d’uns escuts brodats d’aparença similar als oficials de la Policia Local de cada municipi que s’hi afegeix.

Ara, la Policia Local de Blanes s’ha adherit a la proposta solidària, amb l’objectiu de poder recaptar la màxima quantitat de diners amb la venda d’escuts d’aquest cos de seguretat flanquejats amb el lema que la promou. Els efectius policials han presentat la campanya amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya.

En l’acte de presentació també han participat l’inspector en cap de la Policia Local, Joan García, el sots-cap Manel Martínez, qui s’ha encarregat de coordinar la campanya a Blanes. Ho ha fet comptant amb el suport de Toni Linares, qui precisament fa més de 30 anys que és col·leccionista especialitzat en escuts oficials de policies i cossos d’emergència d’arreu del món.

Venda d’escuts solidaris a la Policia Local i a la Fira de Sant Tomàs

El preu de cada escut solidari és de 4 €, i la recaptació anirà íntegrament destinada a l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona, pel projecte Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center. A Blanes es poden comprar a la Prefectura de la Policia Local –a l’Avinguda Joan Carles I, 120-, i també es vendran amb caràcter extraordinari el proper dijous 21 de desembre, amb motiu de la Fira de Sant Tomàs, a l’estand que hi tindrà instal·lat Creu Roja.

En pocs dies, la Policia Local de Blanes ja ha venut la meitat dels primers escuts que va demanar, 500 unitats. Per aquest motiu, ha fet una segona comanda per continuar recaptant diners per a la campanya. Properament també hi haurà establiments de Blanes que esdevindran igualment en punts de venda per poder col·laborar amb el cos de seguretat blanenc en la lluita contra el càncer infantil. A data de principis de desembre, ja s’han sumat a la iniciativa 25 municipis, 10 d’ells de comarques gironines. A banda de Blanes, Caldes i Hostalric, també hi participen Sils, Llançà, Puigcerdà, Roses, Lloret de Mar, Castelló d’Empúries i Palafrugell.

L’escut és de molt fàcil col·locació, ja que porta una cola termoadhesiva al dors, que permet fixar-lo a qualsevol peça de roba simplement passant-li la planxa. D’aquesta manera, es pot enganxar fàcilment a camises, dessuadores o motxilles. Estan impresos sobre un fons negre i filets grocs que identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més a més, incorporen l’etiqueta #pelsvalents i dues ratlles negres com les que els antics guerrers es marcaven a la galta.

Fotos: Ajuntament de Blanes