L’Ajuntament i el teixit associatiu de Blanes preparen la VI Fira d’Entitats marcada per l’austeritat

 

Segona reunió per tractar el preparatius de la Fira d’Entitats

Després d’una primera reunió que es va fer a finals de març, aquest mes de maig hi ha hagut una nova trobada amb les entitats de tots els àmbits interessades a participar-hi.

Fins ara ja s’hi han inscrit 35 entitats i s’ha ampliat el termini, vist l’interès que ha generat l’organització d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre, és a dir: els dies 29 i 30.

Fa uns anys, com a mesura d’estalvi, l’Ajuntament de Blanes va establir que la  periodicitat d’aquesta activitat fos bianual. D’aquesta manera, després que el 2011 no s’organitzés, aquest any tindrà lloc la sisena edició.

Des que es va crear l’any 2005, el principal objectiu de la Fira d’Entitats és  donar  a  conèixer  el teixit associatiu del municipi, divulgar la seva tasca i les activitats que fan.

El departament de l’Ajuntament de Blanes que organitza aquesta activitat és Participació Ciutadana. En aquest sentit, la primera tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania i regidora d’aquesta àrea, Lourdes Fàbrega, destaca que a les dues trobades que s’han fet s’ha demanat a les entitats un esforç d’austeritat per poder mantenir la Fira. Si fa dos anys el pressupost amb què es va comptar va ser d’uns 28.000 €, actualment la xifra que s’ha donat perquè treballi la Comissió Organitzadora (formada per representants de diverses entitats i tècnics de l’Ajuntament) és inferior als 12.000 €.

Sobre aquesta qüestió, la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania remarca: “Esperarem a saber quina disponibilitat pressupostària tenim per veure si podem mantenir aquest pressupost o si haurem de fer un esforç afegit d’austeritat”. Segons Lourdes Fàbrega, la Fira d’Entitats és una activitat engrescadora perquè permet a tot el teixit associatiu del municipi donar-se a conèixer, i com que té una periodicitat bianual aquest esdeveniment s’espera encara amb més ganes.

La regidora de Participació Ciutadana també destaca com a element molt positiu la motivació que mostra el teixit associatiu del municipi: “En un moment en què les entitats ho poden estar passant malament perquè no disposen de les subvencions d’anys anteriors, segueixen en canvi molt il·lusionades a participar tant a la fira com en moltes altres activitats que se’ls proposa des de l’Ajuntament”.

En la línia d’organitzar una fira més austera que en edicions passades, un dels aspectes que es va comentar a la darrera reunió va ser les característiques que tindran els espais que allotjaran les entitats que hi participin. Per això, una de les opcions és instal·lar carpes de lona que substituirien els estands d’aspecte més sòlid que hi havia hagut fins ara.

La Fira d’Entitats d’aquest 2012 està previst que també compti amb actuacions i activitats complementàries. La major part es faran al recinte on s’allotgin els estands, però també es vol disposar d’espais alternatius públics on poder allotjar xerrades, tallers o experiències prou especials, com per exemple un bateig de mar als nous submarinistes que ja es va fer a l’edició del 2010.

La propera reunió per seguir preparant l’organització de la VI Fira d’Entitats tindrà lloc a primers de juny. Un dels punts que està previst tractar llavors serà un esborrany de programació amb les activitats paral·leles que completaran l’activitat pròpia dels estands.