Comencen les obres per instal·lar el nou terra al Passeig de Dintre de Blanes

Ajuntament de Blanes

Avui han començat les obres per instal·lar el nou terra al Passeig de Dintre de Blanes, on habitualment s’allotja el Mercat de Fruites i Verdures. Els primers treballs preliminars han consistit en encerclar amb tanques tot el perímetre on s’actuarà durant aquests dies.

Alhora, les terrasses dels locals que utilitzen el Passeig de Dintre ja s’han instal·lat arrenglerades a tocar de les façanes dels edificis.

Un cop enllestit el tancat perimetral, s’haurà de treure la sorra que hi ha actualment en les dues grans àrees del Passeig de Dintre on s’ha de fer la substitució. No serà fins la setmana vinent quan està previst que s’iniciï la instal·lació del nou terra. L’objectiu és trobar una solució definitiva al problema reiteradament reivindicat pels responsables de les parades i i els usuaris d’aquest popular mercat, sovintejat per vilatans i visitants, ja que constitueix un dels atractius turístics i gastronòmics de Blanes.

El mercat i les terrasses dels bars i locals de restauració s’instal·len diàriament als trams de sorra del passeig on el sòl és de sorra. Cada vegada que plou, aquesta superfície queda enfangada, amb bassals i irregularitats al terra, i això suposa els lògics inconvenients per clients i responsables de les parades, així com pels usuaris de les terrasses i qualsevol persona que hi circuli, que hagi de travessar el vial per anar d’un costat a l’altra.

Mentre durin les obres el Mercat de Fruites i Verdures, conegut també com el ‘Mercat de les Pageses’, pararà al Passeig de Mar de dimarts a dissabte, mentre que els dilluns ho farà principalment a la Plaça dels Dies Feiners –darrera l’edifici de l’Ajuntament de Blanes- i a la Plaça d’Espanya. Les obres, que està duent a terme l’empresa Massachs, Obres i Paisatges, significaran un cost de gairebé 54.800 euros, i s’espera tenir enllestides en un termini de tres setmanes.

Ajuntament de Blanes

Aquest darrer extrem dependrà en bona part que el temps acompanyi, aquesta vegada més que mai. Això és perquè, a causa de les característiques del nou terra que s’instal·larà, es necessita que no plogui quan es fa la operació d’estendre el material perquè quedi ben consolidat, una barreja de sauló i àrids naturals. Per això, l’empresa que s’encarregarà de la instal·lació farà una especial atenció i seguiment a l’evolució de les previsions de pluja durant els propers dies.

El material que s’instal·larà a partir de la setmana vinent té la mateixa solidesa que la pedra sense perdre l’aparença de la sorra, i harmonitzarà amb l’aparença que sempre ha tingut el mercat. Es tracta d’un nou tipus de paviment natural conegut com sauló sòlidque es posarà en les dues parts del Passeig de Dintre on hi ha sorra: al mercat i a l’altra espai on s’instal·len les terrasses de bars.

Els espais on hi ha sorra ocupen una superfície total de 1.260 m2, i s’actuarà en una capa de 10 centímetres del paviment actual de terra, que se substituirà pel sauló sòlid. També s’han tingut en compte els arbres que hi ha plantats al llarg del popular passeig, perquè no quedin afectats. Per aquest motiu, s’instal·laran escocells d’acer corten a l’arbrat, aconseguint així mantenir el sauló permeable al seu voltant.