L’alcalde de Blanes posposa el ple del mes de setembre una setmana per no interferir en el refrèndum de l’1-O

Ajuntament de Blanes

La junta de portaveus de l’Ajuntament de Blanes ha decidit ajornar el ple que s’havia de celebrar aquest proper dijous, 28 de setembre. El canvi s’ha fet a causa del referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya de cara al proper diumenge 1 d’octubre.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha plantejat la possibilitat d’endarrerir el ple una setmana en la trobada de la Junta de Portaveus que s’ha fet aquesta tarda de dimarts.

Inicialment, la intenció del batlle era comptar amb la unanimitat de totes les forces polítiques representades al consistori. Des d’un primer moment 7 d’elles s’han mostrat favorables a l’acord: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes, CUP i PP. Per contra, el regidor de Ciutadans ha mantingut que no s’havia de fer cap canvi. Després d’un breu debat en què s’ha intentat que canviés d’opinió, al no ser això possible, l’alcalde ha assumit la responsabilitat d’ajornar-ho.

Per posposar el ple era necessària la unanimitat dels vuit grups municipals, o bé que l’alcalde prengués la decisió, ja que és l’única persona que en té la potestat si no hi ha consens en la junta de portaveus.

D’aquesta manera, doncs, el ple ordinari corresponent al mes de setembre tindrà lloc la setmana vinent, i s’ha emplaçat per un dia en què és inhabitual que tinguin lloc, el dilluns 2 d’octubre, a la mateixa hora: les 7 de la tarda.

Segons informa l’oficina de premsa de l’Ajuntament, la principal raó per tirar endavant aquest canvi ha estat tenir molt en compte la situació que s’està vivint especialment aquests darreres dies a Catalunya. Donat l’actual context de campanya, es considera que no s’han de crear nous espais on la confrontació no sigui un element de debat, sinó que pugui suscitar justament l’efecte contrari de major crispació entre la ciutadania.

Diversos municipis de Catalunya han pres la mateixa decisió, com són els ajuntaments de Tarragona, Sabadell i Lloret de Mar.