Acte informatiu a la ciutadania del nou POUM de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ahir es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes un acte informatiu per explicar les principals novetats del Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM), que es va aprovar en el ple ordinari del mes de juny.

Arran d’aquesta aprovació, Blanes compta amb un document precís i detallat de la proposta de planejament per al municipi, marcant i ordenant de manera més concreta el possible desenvolupament de la vila de cara als propers anys.

L’acte es va encetar amb una breu presentació i benvinguda a càrrec de la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, passant després la paraula a l’equip tècnic redactor, entre ells l’arquitecte i urbanista Esteve Corominas.

Els quatre principals trets del POUM aprovat inicialment són impulsar l’activitat econòmica, millora del paisatge, qualitat urbana, sostenibilitat ambiental i ecologia urbana. També s’aposta per la reducció i control de la construcció, amb l’increment de 1.893 habitatges nous dins els sectors urbanitzables delimitats i la desqualificació de 6’5 Ha de fort impacte ambiental.

S’ha planificat l’augment d’11’5 hectàrees de zones verdes, així com la inclusió d’un gran parc lineal amb tots els indrets prominents des de Sant Joan passant pels Padrets fins al Racó Blau. També s’ha elaborat un Catàleg de Masies i Cases Rurals, a més a més del llistat de 107 edificacions en zona forestal. D’altra banda, s’aposta per millorar la seguretat i la qualitat urbana amb la suspensió de llicències de nous locals d’oci nocturn, així com la delimitació d’àmbits inundables d’adequació a la normativa vigent d’innundabilitat.

Respecte l’impuls de l’activitat econòmica, s’ampliarà el sol industrial per darrera de Mas Cremat, i hi haurà nous usos a la Ciutat Esportiva Blanes per celebrar esdeveniments festius com concerts, festes, etc, així com una zona comercial de 3.000 m2. Es triplica la capacitat hotelera amb l’increment de 5.800 places, que es situarien a una nova avinguda d’hotels situada entre els Carrers Formentera, Vila de París i Colom, a la zona turística.

Per últim, s’ha recordat que finalment el POUM no ha inclòs la possibilitat de legalitzar les ampliacions que s’han fet en els càmpings, que representen 1.035 places, un 15% del total. Altres aspectes que incorpora el nou POUM revisat és dibuixar la línia de servitud de Costes, la segregació dels àtics al centre, agrupar façanes de diferents immobles per permetre la instal·lació d’ascensors, la desaparició del túnel del port a la Carretera de Lloret i el dibuix del camí de ronda a Sa Forcanera.

 

Per últim, cal recordar que fins a mitjans d’octubre es podrà consultar al Centre Cultural Els Padrets (Carrer Sant Bonós, 5) tota la documentació física del projecte els dies laborables, de dilluns a divendres de 9’30 a 13’30 h, així com a través de la xarxa:https://www.blanes.cat/ urbanisme. Hi ha la opció d’accedir-hi físicament obtenint una còpia en CD a l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (AMIC), a la planta baixa del consistori (Passeig de Dintre, 29).