ICV-EUiA i Batega per Blanes fan costat a l’Ensorra’t i demanen que s’aturi la criminalització del jovent

Joaquim Llorens Garangou

ICV-EUiA i Batega per Blanes van tenir coneixement de la denúncia de dos particulars contra l’Ensorra’t en la reunió prèvia de la Junta de Govern Local del passat dimarts. En aquell moment, els dos representants dels grups municipals a la reunió, Lluís Yubero i Víctor Catalan van comunicar el seu suport al Consell Local de Joventut així com a les accions necessàries per part de l’Equip de Govern per tal de garantir la celebració del festival Ensorra’t dins del marc de la festa major de Blanes que tindrà lloc la setmana vinent.

Així, els dos grups municipals volen traslladar el seu suport al comunicat emès per l’equip organitzador de l’Ensorra’t, i demanen que el festival es mantingui amb total normalitat, al·legant que es Festival compleix amb totes les mesures de seguretat, impacte ambiental i, per tant, sonor, així com el correctíssim compliment de tots els acords presos entre Ajuntament, organitzadors i els veïns i veïnes de l’entorn.

Tanmateix, ICV-EUiA i Batega han carregat conjuntament contra les raons que expressen els denunciants, així com la falta de respecte i criminalització cap als i les joves del municipi, als qui els denunciants tracten de joves endimoniats, etílics i fora de sí en un nou episodi de criminalització del col·lectiu.

Joaquim Llorens Garangou

Per Catalan «ja n’hi ha prou que novament a Blanes haguem de viure un episodi d’intolerància cap a la cultura popular, cap a la música, i cap als espais d’oci juvenil de la festa major de Blanes», i ha reclamat que es deixi de perseguir i posar prohibicions a la música en el municipi.

«A Blanes ja ens van tancar les barraques al·legant soroll i molèsties, després es van prohibir les actuacions en directe en els bars i restaurants fora de l’estiu, i ara dues persones posen en perill l’Ensorra’t per un problema greu de tolerància».

Les dues formacions han insistit en reclamar també respecte per als actes i esdeveniments públics que es fan al carrer, es promoguin des de l’entitat, associació o agrupació que sigui, i assenyalen que aquest fet pot obrir un greu precedent en cas que es pregui com actitud habitual judicialitzar tots aquells esdeveniments públics que no agradin a algun veí o veïna.