La CUP de Blanes recolza set projectes a la segona convocatòria de ‘Diners al Carrer’

L’assemblea de la CUP de Blanes ha realitzat per segon any consecutiu “Diners al carrer”. Una iniciativa que pretén retornar al municipi part dels ingressos municipals que perceben les regidores de la CUP a l’Ajuntament.

En aquesta segona convocatòria de “Diners al carrer” s’hi han destinat 5.000 euros que s’han repartit entre les 7 entitats que han presentat els seus projectes amb finalitats solidàries, culturals, educatives, de cooperació, de cohesió social i ambientals.

El passat 15 de maig, la formació de l’esquerra independentista va iniciar la convocatòria oberta de “Diners al carrer” publicant les bases. El termini de presentació dels projectes va finalitzar el 15 de juny, havent rebut 7 projectes de diverses entitats del municipi.

A partir de 16 de juny es va iniciar el període d’avaluació i votació dels projectes. La valoració dels projectes es va dur a terme per part de l’assemblea de la CUP de Blanes (60%) i per les entitats participants (40%); i el divendres 30 de juny  es va fer una trobada conjunta per posar en comú els resultats.

L’avaluació de les propostes es va realitzar a través d’un formulari i tenint en compte els criteris en relació a l’entitat i al projecte, publicats a les bases de la convocatòria.

La col.laboració econòmica donada a les entitas no podia superar el 70% del seu projecte, i es va repartir segons el resultat final de les valoracions. Tots els projectes participants van gaudir d’una donació segons la seva posició.

L’entitat que va rebre més puntuació va ser l’AAVV Els Pins amb el seu projecte Benestar Solidari que té com a objectiu ajudar i facilitar a les persones grans que viuen o se senten soles, a continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn (xarxa de voluntaris); seguit de l’entitat ambiental S’Agulla que pretén sensibilitzar i informar sobre la necessitat de salvaguardar el fons marí i Sostre i Dignitat que intenta millorar la qualitat de vida de les persones que viuen sense sostre o en situació d’exclusió social i alhora fer pedagogia i conscienciar a la població sobre aquesta problemàtica invisible; en quarta posició Sa Pedra Foguera que vol realitzar un cicle de xerrades feministes i formatives per elaborar material educatiu i oferir a les escoles; a continuació la Colla Gegantera de Blanes que necessita renovar els instruments musicals; després l’associació  Ginkgo Biloba que vol elaborar un llibre de receptes veganes per tal de conscienciar a la població de la insostenibilitat ecològica i ambiental que ha originitat la indústria d’explotació animal; i per últim ACGIF que té el repte d’ajudar a construir una vivenda familiar permanent a l’India rural.

Totes les entitats perceptores, al llarg d’aquest any i el següent,  hauran de realitzar el projecte presentat i oferir a l’assemblea de l’esquerra independentista de Blanes un retorn exposant en què han destinat els diners, les activitats realitzades i els resultats obtinguts.