El Parlament rebutja la proposta de reobrir el servei d’urgències al CAP de Breda

Cartell reivindicatiu a les portes del CAP de Breda / Foto: José Fernández

La Comissió de Salut del Parlament va rebutjar el passat  dijous la proposta dels grups del PSC, ERC i ICV en la que es sol·licitava la reobertura del CAP de Breda i deixar en suspens la reunificació que es va aplicar al mes de setembre.

La proposta va rebre 7 vots a favor, 8 en contra i 2 abstencions. La diputada Caterina Mieras va ser l’encarrega de defensar la proposta per part del grup d’ICV i va demanar que els ciutadans de Breda no haguessin de desplaçar-se més fins a Santa Coloma de Farners, on hi ha el punt de referència.

 

Per la seva banda, Carme Capdevila per ERC va recordar les dificultats de mobilitat que hi ha en aquesta part del territori degut a les carreteres secundàries i les condicions climàtiques adverses. No obstant, el grup de CiU va argumentar que els veïns de Breda «no es queden sense atenció mèdica» i va subratllar que els ciutadans poden trucar al telèfon 061, al 112 i que durant les 24 hores tenen un vehicle medicalitzat que està situat al municipi.

La diputada convergent va acabar dient que «s’ha de replantejar, però no d’aquesta manera». A la Comissió de Salut hi va assistir una representació de Dones de Breda i també alguns dels representants polítics de l’Ajuntament de Breda.

Text: www.bmpress21.wordpress.com