Cs de Blanes alerta que les divergències del Govern encallen l’aprovació del POUM

Segio Atalaya, portveu del grup municipal de Ciutadns (Cs)

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes creu que les divergències i la falta de sintonia a l’equip de govern, entre PSC i ERC, són responsables que el pla general del municipi estigui aturat sobre la taula.

Per Sergio Atalaya, portaveu de Ciutadans,  «com l’equip de govern està dividit, el primer que han de fer és posar-se d’acord i aconseguir una majoria per tirar-ho endavant; és per això que estan governant en coalició». I ha afegit: «És intolerable que un govern que fa dos anys que actua amb manca de diàleg amb la resta de grups vulgui ara que sigui l’oposició qui lideri i resolgui el que ells no saben fer». Atalaya afirma que «Ciutadans està obert al diàleg però no a qualsevol preu, primer volem responsabilitat i compromís per part de tot l’equip de govern».

Per a Cs Blanes les ocupacions per part d’alguns càmpings del municipi de terrenys agrícoles durant anys i la seva incorporació en el POUM per a tal de regularitzar la seva situació és un tema «molt complex». Atalaya reitera que «ens preocupa la permissivitat i la manca d’actuacions que anteriors equips de govern de tots els colors han tingut amb aquests càmpings que,  durant anys, han estat fent ús com a terreny d’acampada d’espais que no tenien aquesta qualificació».

El portaveu de Cs Blanes es mostra «molt preocupat per a la manca de cohesió, lideratge i criteri unitari de l’equip de govern» i que una part d’aquest, per una decisió d’estratègia política, «no assumeixi les seves responsabilitats, deixant a l’atur a treballadors sense abans esgotar totes les vies de diàleg i de negociació».

Per això, la formació taronja proposa com a punt de partida que els càmpings afectats «acceptin les sancions que des de l’ajuntament se´ls hi ha imposat per l’ocupació reiterada d’aquests espais i que tot això reverteixi sobre el conjunt de la ciutadania en Blanes». Per a Atalaya, l’acceptació d’aquest punt és «imprescindible» ja que ho valoraríem de manera molt positiva i com un primer gest per a arribar a una solució».

De la mateixa manera, Atalaya, qualifica de «molt poc sensibles i respectuoses amb els treballadors les actuacions que han proposat la CUP i ICV-EUiA de començar a treballar en un pla d’ocupació per a recol·locar els que es quedin sense feina». Per al líder municipal de Cs «això és llançar la tovallola abans d’haver esgotat totes les vies de diàleg i de negociació per a preservar els llocs de treball».

Atalaya recorda que «com a municipi no podem deixar passar més oportunitats» i que Ciutadans «aposta per un model de desenvolupament econòmic i turístic de qualitat, sostenible, respectuós amb el medi ambient i on tothom compleixi les lleis i les normatives».