Segona reunió de treball per tractar l’aprovació del POUM de Blanes

Ajuntament de Blanes

La segona reunió celebrada ahir dimecres per tractar l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM tampoc ha servit avui per canviar el posicionament de cap grup polític. El tema està pendent de l’aprovació inicial, d’ençà que en el darrer ple municipal del mes d’abril es va treure de l’ordre del dia i va quedar sobre la taula.

Després de tres hores de reunió, i recollint algunes de les propostes que s’han fet, l’alcalde Miquel Lupiáñez ha convocat una nova trobada pel vespre del proper dilluns on només participaran representants de les vuit forces polítiques a l’Ajuntament de Blanes, així com els tècnics municipals implicats, igual que també s’ha fet en les dues primeres trobades.

Igualment, es demanarà que hi assisteixi l’urbanista que ja va redactar el POUM aprovat l’any 2010, i que també ha liderat l’equip d’arquitectes que s’ha encarregat de la seva revisió de cara a la nova aprovació aquest 2017, Esteve Corominas. Es tracta que durant els propers dies els grups municipals treballin i aportin propostes concretes per aprovar el POUM, sense limitar-se a l’àmbit dels càmpings, sinó tot el pla globalment.

Es vol aprovar en el ple de maig

L’alcalde ha insistit en què cal portar al ple municipal l’aprovació del POUM revisat el més aviat possible, si bé també ha remarcat la voluntat que es continuï parlant el temps que faci falta dins del què sigui raonable. Per aquest motiu, després de la reunió convocada ja pel proper dilluns, no s’ha descartat que l’endemà dimarts se’n torni a fer una segona. L’objectiu és intentar acostar posicions i aconseguir que el nou pla revisat compti amb la major part de vots possible, amb el desig que no prosperi tan sols amb els 11 vots a favor que es necessiten, la majoria absoluta.

Al llarg de la trobada, han sorgit diverses propostes, com per exemple que es portés a l’aprovació inicial el pla general, amb el compromís que durant els dos mesos de marge que mancarien abans no s’hagi de fer l’aprovació provisional es treballés per aconseguir sobretot dues qüestions. D’una banda, que es treballi un conveni que garanteixi els 90 llocs de feina de les plantilles dels dos càmpings, i de l’altra les propostes de retorn del sector de tots els càmpings envers la ciutadania a canvi de garantir el futur d’aquest sector econòmic.

D’altra banda, des del punt de vista tècnic, s’ha tornat a insistir que aquesta situació de suspensió de llicències que es va haver d’aprovar en el darrer ple al no haver un POUM actualment en vigor, significa una inseguretat jurídica que pot passar factura a curt termini. La suspensió de llicències potestativa que marca la llei s’allargarà durant un any com a màxim, llevat que abans no s’iniciï el tràmit d’aprovació a través en sessió plenària.

Convidats especials en la reunió

Igual que en la primera reunió celebrada dijous passat, en la reunió d’ahir han participat representants de les forces polítiques i dels treballadors dels dos càmpings afectats, però també s’ha comptat amb nous convidats. Així, ha assistit l’exalcaldessa Maria Dolors Oms; els exregidors d’Urbanisme Maxi Antequera, Joan Puig i Carles Gibert; i els propietaris dels dos càmpings afectats, Josep Bassols del Càmping Bella Terra, i Miquel Pla del Càmping Blanc d’Eivissa.

Per la seva banda, han encapçalat la trobada l’alcalde de Blanes i la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya. També han participat per part dels grups polítics els següents regidors: Víctor Catalan per ICV-EUiA; Quim Torrecillas pel PDeCAT; Àngel Canosa i Albert Sanz per ERC; Sergi Atalaya per Ciutadans; Jordi Urgell i Lluís Yubero per Batega per Blanes; Jaume Pujadas i Clara Castrillo per la CUP; i Salvador Tordera pel PP. Durant la darrera mitja hora també s’hi ha incorporat el regidor del PSC, Mario Ros.