Blanes dobla l’ocupació d’esportistes per Setmana Santa

L’inici de les vacances de Setmana Santa ha significat de nou que les seves instal·lacions esportives de Blanes, cada vegada més sol·licitades per entitats estrangeres i federacions, s’omplin de practicants d’un gran ventall de disciplines.

La Ciutat Esportiva Blanes i els camps municipals de futbol registren any rere any un creixent nombre de lloguers i ocupacions.

Aquest 2017, però, l’increment d’ocupació esportiva ha experimentat un augment espectacular, doblant la que es va registrar l’any passat. Més de 10.000 persones hauran trepitjat les diferents pistes dels pavellons de la Ciutat Esportiva Blanes o els camps de futbol municipals a través d’un total de 12 esdeveniments, tots ells amb el lloguer d’aquestes instal·lacions.

Son estades i viatges esportius, així com tornejos i entrenaments de netball, bàsquet, futbol, bàdminton, ball i arts marcials. El període de major activitat se situa entre el 3 i el 21 d’abril.

Esportistes internacionals

Una altra dada destacada és comprovar la procedència d’aquests usuaris esportius que viuen una Setmana Santa convinant oci, diversió, salut i competició. Es tracta majoritàriament de visitants estrangers, que arriben a Blanes procedents d’una variada franja geogràfica: Anglaterra, Argentina, Egipte, Marroc, França, Bèlgica, Alemanya, països nòrdics, així com també –en menor mesura- d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol.

A banda dels esportistes, cal recordar la presència dels acompanyants amb qui vénen: tècnics i familiars que, sumats, signifiquen una xifra que volta les 18.000 persones. Són aquells visitants que, igual que els esportistes, aprofiten les activitats que els duen a la Costa Brava per conèixer millor la població que les allotja, una excel·lent tarja de visita i de fidelització.

L’autèntic allau d’usuaris que es viu coincidint amb el període de Setmana Santa davalla un xic quan finalitza el cicle festiu, però no decau pel que fa a l’ús de les instal·lacions. Continuant amb aquesta dinàmica, hi ha d’altres activitats programades amb públic estranger. Entre les més rellevants cal destacar la Sparta Cup, un torneig internacional de patins en línia amb 600 participants que es farà a principis de juny.

Durant el mateix mes, la Ciutat Esportiva Blanes també allotjarà el Campionat Nacional de Hip Hop, amb 1.200 participants. Paral·lelament, el mes d’abril també marca una major activitat en el calendari de la marca Blanes X Runners: aquest mes d’abril hi haurà hagut la XXVI Ruta de les Ermites, de 18 kilòmetres; i el VI Triatló Vila de Blanes. Al maig el IV Trail Selva Marítima i al juny la V Escalada a Sant Joan.

Un itinerari esportiu molt complet durant tota la Setmana Santa

Cronològicament, el primer esdeveniment del cicle de Setmana Santa han estat els entrenaments de netball, bàsquet, bàdminton, un viatge esportiu que ja van dur a la Ciutat Esportiva Blanes a principis d’abril 600 persones procedents d’Anglaterra. Aquesta setmana hi ha entrenaments de futbol i el torneig Globasquet, que no té la seu aquí però compta amb un gran nombre de participants que seran a la Ciutat Esportiva Blanes a partir del dissabte, amb 2.500 visitants d’arreu d’Europa, Argentina, Egipte i Marroc.

Similar situació és la del Torneig Eurosporting, que concentra un total de 4.500 participants en les cerimònies d’obertura que es fan a la Ciutat Esportiva Blanes, tot i que la competició de futbol no s’allotja aquí. Per contra, esdeveniments com el Trofeu Mediterrani de Futbol del 9 al 12 d’abril, concentren 1.000 esportistes alemanys als camps municipals de futbol.

Capítol a banda mereix destacar el Torneig de Bàsquet de Setmana Santa que organitza del 14 al 16 d’abril el Club Bàsquet Blanes. La competició impulsada per l’entitat blanenca –que paga igualment pel lloguer de les pistes a la Ciutat Esportiva, com la resta- portarà a la vila més de 500 jugadors de bàsquet, així com sengles tècnics i acompanyants que procedeixen d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol.

Fotos: Ajuntament de Blanes