Enterrament de la sardina a Blanes i proclamació dels guanyadors de la Rua de Carnaval i el Concurs de Disfresses a la Feina

L’Ajuntament de Blanes va tancar la nit d’aquest passat dimecres els actes del Carnestoltes Blanes 2012 – Costa Brava Sud amb la tradicional festa de l’enterrament de la Sardina. La celebració, que va comptar amb la col·laboració de l’Associació “Que vingui qui vulgui”, es va encetar amb la sortida del seguici fúnebre que va sortir des de la plaça dels Països Catalans fins arribar a la plaça dels Dies Feiners.

 

Va ser en aquest indret on es va fer públic el veredicte i entrega de premis del Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval del diumenge, i del Concurs de Disfresses a la Feina, la principal novetat d’aquest any a Blanes.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Lara Torres, acompanyada dels membres del jurat dels dos concursos, va encarregar-se de fer públic els veredictes :

Concurs de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval

1er Premi Carrosses amb un import de 1.000 euros per a l’Associació Carnavalenca “Els Guapus”, de Tossa de Mar, amb el motiu “Fantasia Oriental”
2on Premi Carrosses amb un import de 750 euros per a l’Associació “Canya i Conya”, de Tossa de Mar, amb el motiu “Dehesa Medusa (Mitologia)”
3er Premi Carrosses amb un import de 500 euros per a l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra” de Blanes, amb el motiu “Festa Medieval al Palau”
1er Premi Comparses amb un import de 600 euros per a l’Associació Carnavalenca “Els Guapus”, de Tossa de Mar, amb el motiu “Fantasia Oriental”
2on Premi Comparses amb un import de 400 euros per a l’Associació “Canya i Conya”, de Tossa de Mar, amb el motiu “Dehesa Medusa (Mitologia)”
3er Premi Comparses amb un import de 200 euros per a l’”Associació Cultural Tik Tak” de Blanes, amb el motiu “Tik Tak”

Concurs de Disfresses a la Feina

1er Premi amb un import de 300 euros per a l’establiment “Sandra Ririn Perruquers” amb el motiu “Mama, que será lo que quiere el negro?”
2on Premi amb un import de 200 euros per a l’establiment “Cafeteria Poma Verda” amb el motiu “Circo Fantasia”
3er Premi amb un import de 100 euros per a l’establiment “Can Borràs” amb el motiu “El Galliner”

Els jurats dels dos concursos els han format les següents persones: el de Carrosses i Comparses de la Rua de Carnaval Humberto Acevedo, Dolors Gordils, Pilar González, Roser Divison i Josep Marigó. Per la seva banda, el jurat del Concurs de Disfresses a la Feina l’han format: Marc Coll, Cristina de las Cuevas i Lara Torres.

Durant la festa, es va fer la lectura del testament del Rei Carnestoltes, es van cremar les despulles del monarca i es va oferir un cremat popular.

La música que va amenitzar el ball de fi de festa va anar a càrrec del grup “La Suegra de los Mancebo”. Es tracta d’una formació d’excel·lents músics provinents de formacions com “Nadies”, “Frenètic”, “La Banda del Yuyu” i “Jazzments”, que es reuneix amb la única finalitat d’interpretar aquelles cançons que sempre els ha vingut de gust cantar, i que potser no formaven part ni dels estils, de dels repertoris dels seus respectius grups.