La Ciutat Esportiva de Blanes acollirà aquest dissabte una festa de Carnaval d’11 hores amb sopar popular

Aquesta setmana han començat els preparatius a la Ciutat Esportiva Blanes perquè tot estigui a punt per acollir una novedosa activitat relacionada amb el Carnaval. Tindrà lloc la tarda i nit del dissabte 25 de febrer.

El regidor d’Esports i Joventut, Joel Comas, ho té clar: «Continuem treballant per aprofitar al màxim la polivalència de la Ciutat Esportiva. Es tracta d’una aposta que volem desenvolupar durant aquest mandat fins aconseguir l’objectiu de rellançar l’equipament perquè allotgi altres esdeveniments no esportius. Es tracta de poder saber com s’ha d’actuar i quines necessitats s’hauran de cobrir en cada cas, per això hi estem fent diverses proves».

L’estiu passat ja es va fer la primera prova pilot organitzant la 1a Nit de l’Esport, que es va tancar amb un ball amb música en viu. Es va allotjar a la pista verda, la més gran de la Ciutat Esportiva, amb capacitat total per allotjar 14.500 persones. És l’espai més adecuat per celebrar un ampli ventall d’esdeveniments socials i lúdics ja que la pista poliesportiva es pot dividir en quatre àmbits. La superfície total disponible és de 4.100 m2.

Per protegir el terra de la pista, s’hi tornarà a instal·lar un paviment de linòleum, ja que al damunt dels quatre àmbits hi haurà des d’un escenari on actuaran els grups en viu i en directe fins a una barra de bar de 18 metres de llargària. Les diferents estructures d’esbarjo que gaudirà la canalla, així com taules i cadires per participar al sopar i entretenir l’estomac són altres elements que serviran per estructurar els quatre àmbits.

Un carnaval molt familiar, pel públic jove i de totes les edats

Aquesta vegada s’aprofitarà al màxim la polivalència de la Ciutat Esportiva allotjant diverses activitats als quatre àmbits de la pista verda que hi haurà a partir de les 5 de la tarda i fins les 4 de la matinada. Els actes s’han organitzat perquè els puguin gaudir gent de totes les edats, per això s’hi ha afegit diversos elements en especial perquè la gent jove també compti amb els seus propis al·licients.

La tarda del dissabte els més petits podran participar en diferents tallers i saltar amb els inflables, mentre els adolescents gaudiran del Laser Combat en un recinte habilitat a la mateixa pista. L’espai dedicat al públic infantil es clourà amb un espectacle de música, rumba i ball apte per a tots els públics a càrrec de Dantuvi amb la Canalla i se servirà xocolata desfeta apta per celíacs. Finalment tots els nens i nenes podran desfilar i participar en el II Concurs de Disfresses Infantils. El lliurament de premis es farà a les 8 del vespre.

Nit de Carnaval: Sopar Popular i Concerts d’Albercocks i Guetto Orchesta

La festa destinada al públic jove, o fins i tot als que no tenen altra edat que la que els dicta el seu propi cor, s’encetarà a partir de 2/4 de 9 de la nit, amb un Sopar Popular a base de botifarra i seques, pa i beguda –preparat també per a celíacs i vegans-, al preu popular de 6 euros, organitzat amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Els tiquets ja s’han començat a vendre a la Ciutat Esportiva, el Morralla Espai Creatiu, Can Bitlloch i Can Rafel.

A partir d’aquí continuarà la gresca en el què no deixa de ser la recuperació del tradicional Ball de Disfresses de Carnaval que durant molts anys s’havia estat organitzant a Blanes. Per amenitzar la vetllada es comptarà amb dos concerts consecutius: a ¼ d’11 de la nit estrenaran l’escenari els Albercocks, un grup que versiona cançons de les pel·lícules Disney en la línia d’estils festius.

A rengló seguit, pels volts de les 12 de la mitjanit, sense perdre ritme ni gresca, la Ciutat Esportiva vibrarà amb la Guetto Orchesta, amb una actuació plena d’energia, humor, emoció i alegria, pensat per a la gent jove. Després d’ells, els més noctàbmuls podran seguir la festa de matinada amb DJ Setilla, que punxarà una selecció dels millors temes de rock, punk, mestissatge, rumba i ska. La previsió és que la Nit de Carnaval s’allargui fins les 4 de la matinada.

Perquè la gent jove de Blanes i rodalies pugui comptar amb el seu propi espai s’han sumat els esforços dels departaments de Cultura i Festes, Joventut, Esports, Promoció de la Ciutat i Brigades de l’Ajuntament de Blanes. També hi ha el suport de Protecció Civil i la Policia Local, i en aquest sentit val a dir que es reforçarà la prevenció i protecció amb dues ambulàncies en servei durant tota la tarda-nit, així com una carpa com a punt sanitari visible dins la mateixa pista, i quatre guardes de seguretat. Altres elements logístics són l’aparcament gratuït que hi haurà al soterrani i en superfície, així com el servei regular d’autobusos de la línia L2 per arribar fins la Ciutat Esportiva.

Les activitats pel públic jove que s’han afegit al cicle del Carnaval compten amb el suport del Consell Local de Joventut (CLJB), doncs s’ha encarregat de la selecció de grups, així com de la organització, promoció i difusió a través de les xarxes socials.

Fotos: Ajuntament de Blanes