L’Ajuntament de Blanes contracta 17 persones aturades mitjançant Plans d’Ocupació

El passat 30 de desembre varen començar la seva feina a l’Ajuntament de Blanes 17 persones contractades mitjançant dos plans d’ocupació recentment concedits: un de general i un específic per a municipis amb Plans de Barris. Dins del Programa de Treball als Barris s’han incorporat un dinamitzador comunitari, un orientador ocupacional, un dinamitzador d’empreses i dos docents d’alfabetització digital.

Dins el Programa general s’han incorporat tres docents d’alfabetització digital, 4 agents cívics, un tècnic informàtic, un coordinador d’educació en el lleure, un tècnic en formació, un inspector d’equipaments públics i un tècnic de digitalització de documents.

Els contractats mitjançant aquests plans han de complir els requisits d’estar a l’atur i no estar cobrant cap ajut. A les proves de selecció es varen presentar un total de 59 persones, preseleccionades pel Serve d’Oupació de Catalunya (SOC) d’acord amb els perfils i nivells d’estudis sol·licitats per a cada lloc de treball.

Els contractes d’aquests plans d’ocupació tenen una durada de 6 mesos i estan totalment subvencionats per la Generalitat, que els atorga mitjançant un concurs de lliure concurrència en funció dels projectes a desenvolupar que s’hagin sol·licitat. L’Ajuntament aportarà la indemnització a la finalització del contracte, i ha definit un programa itinerari per a la millora de l’ocupabilitat d’aquestes persones.