Increment d’un 22% en les visites als equipaments culturals de Lloret aquest 2011

El Museu Obert de Lloret (MOLL), que inclou els equipaments culturals dels Jardins de Santa Clotilde, Museu del Mar, Castell de Sant Joan, Puig de Castellet i Can Saragossa tanca el 2011 amb total de 134254 visitants, un augment de més del 22% respecte l’any anterior. Els darrers anys l’Ajuntament de lloret de Mar ha realitzat una important inversió per fer aquests equipaments visitables i ha endegat iniciatives com les visites guiades en idiomes, visites teatralitzades basades en històries de personatges de la vila o les visites pedagògiques per a les escoles de Catalunya.

 

Aquestes accions han estat recolzades per publicacions de cada equipament i que, en alguns casos, s’han adaptat als diferents públics. Un exemple és la publicació de les visites pedagògiques amb una oferta específica pels diferents cicles formatius.
A nivell de visites les dades han estat:
•    Jardins de Santa Clotilde: 102.843 persones, un 20% més que l’any anterior. Els Jardins es continuen mantenint com l’espai més visitat.

•    Museu del Mar : 21.083 persones, un 21% més que l’any anterior.

•    Castell de Sant Joan: 7.188 persones, un 23% més que l’any anterior.

•    Puig de Castellet: 954 persones, un 40% més que l’any anterior.

•    Can Saragossa: 3.778 visitants.

El total d’ingressos ha estat de 202.613 euros, un 11% més que l’any 2010.

Aquest 2012 el MOLL incorporarà Es Tint, un edifici propietat de la Confraria de Pescador, situat al barri de Venècia on vivien la major part dels pescadors de Lloret de Mar.
«Es Tint de ses xarxes» , era originàriament un petit immoble, que en la planta baixa servia perquè els pescadors del barri anessin a tenyir les xarxes i els ormejos de pesca quan encara eren de cotó, abans de l’aparició del niló.

Amb aquest projecte de rehabilitació es crearà un espai interpretatiu vinculat als pescadors de Lloret de Mar i sobre l’ús que es feia del tenyidor, preservant les estructures originals , i fent una interpretació d’aquest patrimoni pesquer, per poder ajudar en la difusió d’aquest.
El projecte d’«Es Tint» s’ha pogut realitzar gràcies a un conveni de col·laboració signat entre la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament de Lloret de Mar.