La Generalitat realitzarà aquest estiu obres de millora a l’Escola Quatre Vents de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat començarà aquesta setmana obres de millora a l’escola Quatre Vents. Els treballs consisteixen en la construcció d’un edifici annex on s’hi ubicarà un ascensor i també s’ampliaran els serveis adaptats.

Les obres compten amb un pressupost bàsic de licitació de 120.081,10 euros, a càrrec del govern català, i està previst que estiguin executades en un termini de quatre mesos. Després de la licitació efectuada, l’empresa que ha obtingut una major puntuació ha presentat una oferta per un import total de 96.665,28 euros.

L’estructura que s’ha de construir anirà adossada a la paret lateral dreta del pati central de l’escola. Per aquest motiu, al coincidir amb un casal d’estiu que ja s’ha posat en marxa i que s’estarà fent durant els mesos de juliol i agost, es tancarà la zona on s’estaran fent les obres perquè la canalla no hi accedeixi.

La previsió és que la feina de més envergadura es realitzi durant aquests dos propers mesos, de manera que de cara al setembre quedarien pendents aquells treballs menors que no dificultaran el funcionament del centre quan reprengui l’activitat escolar. Es tracta d’un projecte que consisteix en la construcció d’una edificació annexa amb un calaix central on s’hi ubicarà l’ascensor que connectarà la planta baixa amb el primer pis, a banda de l’ampliació dels serveis adaptats d’aquests dos nivells.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ascensor i ampliació del lavabo

Fa dos anys, l’Ajuntament de Blanes va fer arribar als Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona la petició de dotar el centre escolar amb un ascensor que comuniqués la planta baixa amb el primer pis, així com ampliar el servei de lavabo adaptat.

La raó per aquesta demanda era donar una millor atenció a un dels alumnes d’aquest centre escolar amb dificultats de mobilitat.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz, s’ha mostrat satisfet: «És molt gratificant que, de tant en tant, els qui ens relacionem amb el món educatiu, rebem bones notícies que compartim amb la comunitat. Pot semblar que aquestes obres no tenen importància, que són petita cosa, però de ben segur són un avanç per a tots els usuaris i usuàries que se’n beneficiaran a partir d’ara. Per ells no es tracta de cap petitesa».

L’origen de l’Escola Quatre Vents es remunta a fa més de 30 anys, a conseqüència que els dos únics centres escolars públics que hi havia llavors a Blanes –el Joaquim Ruyra i el Napoleó Soliva- estaven molt massificats, així com perquè hi havia molts nens i nenes del barri que estaven escolaritzats en aquestes escoles. Va ser llavors quan es va decidir crear unes aules als baixos d’un edifici del Carrer Canigó.