L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes celebra els 25 anys amb una exposició a Casa Saladrigas

dones_emprenedores1Les dues plantes de la Casa Saladrigas allotjaran fins al 18 de juny una mostra commemorativa dels 25 anys de l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes. L’exposició és precisament un compendi de les activitats que organitza principalment aquesta entitat: tallers d’arts plàstiques i manualitats, així com de pastisseria, teatre i altres tipus d’especialitats i entreteniments.

Així, en l’exposició hi ha des de pintures fins a treballs de tapissos i un bon grapat d’autèntiques obres d’art. Aquests treballs es complementen amb una extensa galeria fotogràfica que ajuda a fer-se una idea molt aproximada sobre aquest primer quart de segle de vida que ha complert l’entitat, ja que també s’organitzen cursos de gimnàstica, ball country i teatre, entre d’altres, immortalitzats a través d’instantànies.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc el vespre d’ahir divendres, en un acte que van encapçalar el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Quim Torrecillas, la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a comarques gironines, Fina Surina, i la presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes, Isabel Forcada. També els van acompanyar regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, membres de la junta de l’entitat, i un bon grapat d’amics i alumnes dels tallers i cursos que organitzen.

dones_emprenedores2

Trajectòria de l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes

L’Associació de Dones Emprenedores de Blanes va néixer arran d’un curs de formació de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal de la Selva. Des de l’organització, van animar un grup de dones del municipi que havien assistit al curs perquè formessin una entitat que canalitzés les inquietuds que les havien mogut a participar en l’aprenentatge. Corria l’any 1991, i durant els primers 10 anys la presidenta va ser Carme Cantos, la vice-presidenta Isabel Forcada i la tresorera Ma Àngels Gotarra.

Els darrers 15 anys la presidenta ha passat a ser Isabel Forcada, que recorda els inicis de l’entitat amb especial estimació: «Els nostres objectius van ser clars: volíem aconseguir la unitat i solidaritat de les dones, representar, defensar i promoure els seus interessos a través d’activitats formatives, socials i lúdico-culturals. Al mateix temps, volíem adquirir experiència i formar-nos en tots els àmbits social i culturalment».

dones_emprenedores3

Un quart de segle més tard que l’entitat va començar a caminar, aquests objectius s’han vist abastament complerts. Un dels principals exponents són els tallers de pintura, arts plàstiques i manualitats que organitzen amb un gran èxit de participació. Una mostra prou eloqüent és que compten amb més de 250 alumnes, majoritàriament dones, però també homes, nens i nenes.

Les activitats les duen a terme al Casal Cívic de Can Borell, on s’hi fan un gran ventall de cursos: Manualitats com ara decoupage, pintura en roba, vidre, fusta i restauració; Belles Arts amb dibuix i pintura a l’oli, acrílics, pastel, tinta, i carbonet; Dibuix en còmic, caricatures, retrats amb llapis, tinta i carbonet; Formació Artística en dibuix i pintura per a nens i nenes a partir de 9 anys; Dibuix i pintura en diferents superfícies a l’oli, acrílica, roba i vidre; Tapissos, puntes de coixí, costura, miniatures de feltre; i finalment gimnàstica, ball country, pastisseria i teatre per a totes les edats.

Amb l’expansió i popularització de la informàtica, també es van incorporar classes d’iniciació, tant per utilitzar l’ordenador com per introduir-se en l’ús de programes bàsics i moure’s per la xarxa. El mateix espai on fan l’aprenentatge, el Casal Cívic de Can Borell, és on solen mostrar els seus resultats dels tallers, amb exposicions, obres de teatre, balls, activitats de diferents tipus i altres manifestacions artístiques.

Ara, amb motiu de tan assenyalat aniversari, traspassen fronteres i mostren la seva trajectòria a través d’una exposició que ahir, coincidint amb l’acte d’inauguració, va congregar un gran nombre d’assistents que no es van voler perdre l’ocasió de sumar-se a la celebració. La commemoració dels 25 anys haurà continuat avui dissabte amb la celebració d’un dinar d’aniversari.