El jurat del Premi Es Niell ho declara desert

El jurat del Premi Es Niell ha declarat desert la convocatòria d’aquest any, segons va anunciar avui el secretari del jurat, Josep Lluís Yubero, en un acte celebrat en el Club Vela Blanes, entitat que convoca el concurs, dotat amb 3.000 euros. El Premi Es Niell està dedicat a treballs de recerca sobre l’activitat marinera de Blanes.

Els membres del jurat i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó

Al premi es va presentar un únic treball, titulat “El naufragi del bergantí l’Assomption. Blanes, 13 i 14 d’1.787. Estudi històric i transcripció documental”.

El jurat ha considerat que la temàtica del treball presentat s’ajusta a les bases del concurs i que és molt interessant, però que l’exposició del treball és confusa, deficient i breu, motius pels quals ha descartat atorgar-li el premi i, en conseqüència, ha declarat deserta la convocatòria d’enguany.

Abans de donar-se en conèixer el resultat, el guitarrista Josep Enríquez ha ofert una actuació d’uns 20 minuts de durada, en la qual ha delectat als assistents amb cinc peces de guitarra clàssica espanyola.

El guitarrista Josep Enríquez

El Club Vela Blanes donarà a conèixer els propers dies les bases del premi de 2012, que segurament seran diferents a les actuals. També, es treballarà per tal de donar-ho a conèixer en altres comunitats, especialmente les Illes Balears i el Pais Valencià, perquè una part de l’activitat marinera de Blanes es va desenvolupar amb aquestes comunitats i molt possiblement existeix documentació que, ben analitzada i treballada, pot donar fruits.

Text, vídeo, fotos i edició: José Fernández