Projecció a Blanes del documental ‘District Zero’, que explica la vida del refugiats a través dels seus mòbils

El divendres 15 d’abril a les 19h a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes, tindrà lloc la projecció del documental Distric Zero, recentment premiat al festival de San Sebastià.

Distric Zero relata el dia a dia de Maamun, propietari d’una petita botiga en la qual arregla mòbils dins d’un dels camps de refugiats més grans del món, Zaatari a Jordània. El telèfon mòbil és el fil conductor d’una història de vida a través de la qual es veu reflectida l’existència dels milers i milers de persones que viuen en camps de refugiats.

El títol del documental ens transmet la idea de la situació de suspensió de la realitat en què viuen els habitants de Zaatari, que són més de 80.000. A través de Maamun i de les històries personals d’alguns dels clients de la seva botiga, podrem veure que, més que estadístiques, darrera d’aquest drama humanitari hi ha persones amb noms i cognoms.

district_zero

Aquest documental forma part del projecte “EUsaveLIVES – Tu Salves Vides”, que Intermón Oxfam i Comissió Europea d’Ajuda Humanitària i Protecció Civil (ECHO) estan implementant per donar visibilitat als milions de persones que cerquen refugi, i és una de les accions comunicatives produïdes per Arena Comunicació i Txalap.art.

Hi ha en el món milers de persones desplaçades fugint de la persecució i la violència dels seus països i que demanen refugi. El dret d’asil és un dret humà inclòs en la convenció de Ginebra de 1948 i en altres tractats internacionals. Aquest temes es podran parlar amb més detall després de la projecció, ja que hi haurà un espai de col·loqui amb el que comptarem amb un dels seus directors, Pablo Tosco.

Aquest acte està organitzat i serà presentat per l’Associació Cultural Mistura, que vol difondre la cultura del coneixement, la comprensió i  l’entesa, per atansar els vincles entre les persones,  i donar visibilitat a la crisi humanitària que estem vivint.

Acte: Projecció documental «District Zero»
Dia: 15 d’abril 2016
Hora: 19:00 h
Lloc: Sala Roberto Bolaño, Biblioteca Comarcal de Blanes