Acte central a Lloret contra la prolongació de la C-32

Plataforma Aturem la C-32

Plataforma Aturem la C-32

Ahir es va celebrar a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Lloret de Mar l’acte central de la campanya de la Plataforma Aturem la C-32. La consulta popular se celebrarà el proper 17 d’abril a Lloret i a Blanes preguntant a la ciutadania sobre la prolongació de la C-32.

Durant dues hores llargues els quatre ponents de l’acte «NO a l’autopista. Expliquem els arguments i les Alternatives» van anar desgranant els arguments del vot contrari en 3 blocs – patrimoni natural i cultural; mobilitat i finançament.

En l’acte es van donar els arguments claus que demostren que la prolongació és una infraestructura totalment innecessària. El cost previst és excessiu i tan sols afavoreix els interessos econòmics de l’actual concessionària que ho acabarà revertint en la butxaca dels usuaris perpetuant l’actual peatge.

Plataforma Aturem la C-32

Plataforma Aturem la C-32

Aixi mateix l’elevat cost ambiental que tindrà per la zona destruint un paratge d’alt valor patrimonial, econòmic, paisatgístic i sentimental pels habitants de la zona no s’ha tingut en compte adequadament i s’han desatès els informes ambientals desfavorables que acumula el projecte d’aquest infraestructura.

Ahir es va demostrar que l’obra no resol el problema de mobilitat de l’actual carretera GI-682 entre Blanes i Lloret perquè continuaria acumulant un 80% del trànsit, doncs la prolongació milloraria en menys de 2 minuts de mitjana al llarg de l’any per als usuaris de la via.

Es van donar a conèixer les alternatives que existeixen amb un menor impacte econòmic, paisatgístic i ambiental i que representarien una millora REAL dels problemes de mobilitat de la zona.

La plataforma va cloure l’acte demanat el vot contrari a l’autopista en la votació que se celebrarà a Blanes i Lloret el proper diumenge. Podran exercir el vot els veïns de les dues viles de més de 16 anys d’edat als punts habilitats des de les 10h fins les 20h.