Comunicat d’ERC de Blanes

Amb aquest escrit, per la nostra banda, donem per tancat definitivament el tema que ens manté ocupats des d’ahir ja que el temps, com a partit polític, el necessitem per mirar de servir els interessos de la ciutadania de Blanes.

Al nostre comunicat demanàvem respecte per les decisions preses per la nostra assemblea i exigíem que no s’utilitzessin les nostres sigles per a fer propostes a tercers que ens eren del tot desconegudes. A les declaracions del senyor Salmerón a l’article de Blanesaldia del 28 de gener llegíem literalment: «El portaveu de la coalició afirma que «nosaltres demanem al PSC que canviï el soci de govern i es conformi un govern d’esquerres, comptant amb nosaltres , ERC i Batega per Blanes». No ho diem nosaltres, sinó ell. A l’article surt publicat així, entre cometes.

El fragment audiovisual que va presentar ICV-EUiA ahir, després que publiquéssim el nostre comunicat, no es desmenteix aquesta afirmació. Demostra que en les declaracions a la premsa es va afirmar que qui havia de triar aquest pacte que ells proposaven eren els òrgans de cada partit. La veu del senyor Salmeron l’hem sentida ara però nosaltres responíem al que havíem llegit no al que ara escoltem. Celebrem que es digués això, llavors, però continuem mantenint que no és respectuós fer propostes a tercers, ni que sigui hipotètiques, fent servir sigles d’altres partitis i més sabent que aquests “altres” (nosaltres) estan negociant una entrada a govern.

Nosaltres som plenaments conscients que l’esquerra a Blanes és plural, ve de tradicions diferents, és plena de matisos. Ens sembla meravellós que sigui així. Sabem que les esquerres a Blanes han demostrat, al passat, que poden arribar a pactes. Per exemple, ERC ha governat Blanes al costat del PSC i d’ICV-EUiA. També sabem que la voluntat democràtica de la ciutadania ha provocat una hiperfragmentació del consistori des de les eleccions del 24 de maig de 2015 la qual cosa demanava i demana accions valentes i sense gaires complexos. Aquesta mateixa proposta que airegen ara els compays d’ICV-EUiA ja va ser feta per ells el mes de juny i caldria preguntar-nos com és que no es va poder aprovar un pacte llavors. Per què? Sigui com sigui, avui tenim un govern conseqüència de la incapacitat de no fer efectiu un acord d’aquestes característiques.

Provem, doncs, de gestionar el bé comú amb les eines que la ciutadania ens ha donat. De la mateixa manera que han fet altres poblacions des de maig de 2015. Un exemple d’això: els nostres veïns de Tordera, que han fet un pacte de governabilitat entre CDC i Som Tordera (ICV-Podem). Els companys de Tordera, potser, no han llegit de forma tan estricta què suposa pactar amb el centredreta català com ho fan els seus mateixos companys de Blanes. Una evidència: això que s’ha produït a Tordera no s’ha pogut dur a terme també a Blanes. Per què? Un segon per què.

No es va poder pactar un govern d’esquerres al juny i tampoc no es va voler pactar un govern semblant al de Tordera.

Finalment, ens correspon sempre respondre de les nostres decisions davant de la ciutadania de Blanes. Això fem i això farem. Estem compromesos amb Blanes des de l’esquerra, des de l’independentisme i des de les nostres propostes del programa municipal.

Agraïm a ICV-EUiA la seva voluntat de matisar el que quedava escrit literalment a l’article de premsa del dia 28 de gener. Els demanem també que valorin sempre el cost de parlar en nom d’altri i que deixin de pontificar sobre qui és d’esquerres  o qui és més d’esquerres o qui ho és poc, a Blanes. Els proposem, en canvi, provar de plantejar-nos tots plegats de quina manera fem eficient el suport que hem rebut de la ciutadania implementant  les polítiques que hem defensat als nostres programes. Nosaltres estem en aquesta tasca ara mateix.

Executiva d’ERC de Blanes