Catalunya Sí Que es Pot vol que La Selva recuperi els serveis de salut retallats els darrers cinc anys

Hospital Comarcal de la Selva

Hospital Comarcal de la Selva

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot per Girona, Marc Vidal, ha reclamat aquesta setamana que el Govern recuperi els serveis de salut que s’han retallat a La Selva marítima des de l’any 2011.

Segons Vidal, «el temps ha demostrat que han estat unes decisions nefastes per al benestar de la població i per la qualitat del servei». El grup parlamentari ha presentat una proposta de resolució instant el Govern català a recuperar cadascun dels serveis de salut que la Corporació de Salut del Maresme i La Selva “venia oferint abans de les retallades i reordenacions del servei que s’han fet amb l’excusa de la crisi” reconeix Vidal.

Així, Catalunya Sí Que es Pot, proposa recuperar i mantenir la prestació de serveis de guàrdia de Cirurgia i Traumatologia de l’Hospital Comarcal de Blanes; recuperar el servei de Ginecologia i Obstetrícia que es va eliminar el 2011; recuperar el servei en horari nocturn dels CAP de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar amb el degut increment de personal; i recuperar les 20 habitacions destinades a patologia aguda de medicina interna, el que evitaria la saturació dels serveis d’urgències i permetria el funcionament normal sense els boxs duplicats.

Des del primer moment, els partits que conformen Catalunya Sí Que es Pot han alertat de la deficient situació dels serveis de salut i d’atenció sanitària a La Selva Marítima. Tant des dels municipis com el Parlament s’ha denunciat reiteradament l’eliminació de serveis i les deficients condicions de treball per als facultatius. «Hi ha una gran part de la població que reclama tenir uns serveis de salut públics, dignes i eficients, i el que ha quedat després de les retallades no garanteix la qualiotat del servei ni té capacitat de cobrir les necessitats» ha assegurat Vidal.

Pregunta sobre el col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital de Blanes

Marc Vidal

Marc Vidal

El diputat Marc Vidal, ha registrat al Parlament aquest divendres diverses preguntes adreçades al Govern sobre el col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital comarcal de Blanes, aquests darrers dies, i que s’ha originat, com denuncien els sindicats del sector, per la derivació dels pacients d’urgències de l’Hospital de Calella.

Vidal lamenta que «fa tres anys van tancar la meitat de llits per a pacients aguts, si hi afegim els pacients d’urgències que no poden atendre a l’Hospital de Calella i els deriven a Blanes salten les alarmes d’un model sanitari precari que hem de canviar immediatament».

Des del Grup Parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot s’han adreçat preguntes concretes al Govern de Catalunya, en què es demana quines mesures urgents s’adoptaran per resoldre la situació de col·lapse i per quina raó es van derivar pacients des de l’Hospital de Calella.

A més també es qüestiona la idoneïtat de les mesures de gestió preses els darrers anys, com la unificació de serveis i el tancament de llits, i si el Govern pensa fer canvis en el model per evitar més episodis de crisi com l’actual. “Demanem que es replantegi el model de gestió i s’actuï per recuperar i millorar un servei que han vingut reclamant insistentment els municipis de La Selva Marítima” ha afegit Vidal.